Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dagbogsoptegnelser fra et kælderhul


Beskrivelse


Linnea går i 1.g og synes hun har det svært. Med vennerne og tilværelsen, med sin familie, og med Anthony, som hun er forelsket i på afstand.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 10. nov. 2015

Linnea går i 1.g og synes hun har det svært. Med vennerne og tilværelsen, med sin familie, og med Anthony, som hun er forelsket i på afstand. En roman for unge fra 14 år.

Linnea tæller ned til årets ultimative begivenhed, Peace & Love Festivalen og beskriver sin hverdag på godt og ondt i dagbogsoptegnelser, suppleret af emails, tegneserier, fotos og skoleopgaver, nogle med lærerkommentarer.

Dagbogsromanen giver en fin og indlevet skildring af en belæst 16-årigs liv og hverdag. Den rummer både alvor og humor, og der er mange genkendelige situationer. De sort/hvide fotos og tegneserier supplerer optegnelserne og stemningen i dagbogen understreges yderligere af 9 fine ordvekslinger under fællesoverskiften "Bevis på tilværelsens uforståelige meningsløshed". Linnea er belæst og ambitiøs og har lånt sin dagbogs titel af F.M Dostojevskij, Optegnelser fra et Kælderdyb.

Julie og SnehvideDette er ingen dagbog handler også om en teenager med forfatterambitioner og i Dette er ingen dagbog bliver dagbogsoptegnelser brugt som terapi og lindringJulie og Snehvide handler også om en teenager med forfatterambitioner og i bliver dagbogsoptegnelser brugt som terapi og lindring.


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 2 (2016)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 69, nr. 2 (2016)