Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dage i mit liv : en fortælling om en piges kamp med kronisk sygdom, hendes ukuelige mod og hendes kærlighed til en hest


Beskrivelse


11-årige Julie har fået konstateret sukkersyge. Vi følger hendes hverdag med familien, vennerne, dyrene, og hvordan hun håndterer at leve med en kronisk sygdom.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2019

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 5. juli 2019

Indsigt i Julies liv med sukkersyge, familie, venner og en stor kærlighed til dyr. Roman for 11-14-årige.

Julie opgør sit liv i før og efter sukkersygen. Vi følger hende efter hun har fået konstateret sygdommen og de kvaler det giver hende. Hun tænker meget på, at hun aldrig bliver rask. Julie rider på hesten Armani, men hun skal også huske på sit blodsukker, når hun ridder. Julie bor med sin mor, storebror og både katte og hund. Hendes forældre er skilt, og faren bor et andet sted med sin kæreste. I en sommerferie skal Julie besøge sin mors bror i USA og det bliver en spændende tur, hvor sygdommen igen spiller ind. Hun oplever også i skolen, at der bliver taget afstand fra hende, som om sygdommen var smitsom. En dag møder moren en ny mand, der også er rigtig glad for dyr og er glad for både Julie og storebroren.

Hverdagsbeskrivelser af et liv med sukkersyge. Med familiedrama, sygdom, kæledyr og ferier. Historien er skrevet i et meget let forståeligt sprog og det er næsten talesprog. Det får desværre historien til at føles flad og lidt intetsigende. Selvom vi hører om Julies tanker og følelser, bliver man som læser ikke berørt af det. Det er en historie, der let er glemt igen.

Et stik til SigneFuld galop, SiggeDen første bog om Maj & Mío er en anden bog om en ung pige, hvis liv også bliver vendt på hovedet af sukkersyge. Af bøger om heste kan serien om Sigge nævnes, bl.a. Fuld galop, Sigge, eller Den første bog om Maj & MíoEt stik til Signe er en anden bog om en ung pige, hvis liv også bliver vendt på hovedet af sukkersyge. Af bøger om heste kan serien om Sigge nævnes, bl.a. , eller Den første bog om Maj & MíoEt stik til Signe er en anden bog om en ung pige, hvis liv også bliver vendt på hovedet af sukkersyge. Af bøger om heste kan serien om Sigge nævnes, bl.a. Fuld galop, Sigge, eller .