Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dagens katastrofer


Beskrivelse


Majken på snart 12 år bekymrer sig om alt mellem himmel og jord. Da hun skal passe hunden Buller, opdager hun at livet også er positivt, at drengen Calle er rigtig sød og at man godt kan tale om sine følelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 27. okt. 2014

Sjov bog for alle fra 10-14 år om den svenske pige Majken på snart 12, som er ekspert i at bekymre sig om alt lige fra bakterier til hormonforstyrrende stoffer.

Majkens far døde, da hun var helt lille og nu bekymrer hun sig om alt mellem himmel og jord. Hendes mor arbejder rigtigt meget og Majken isolerer sig, mens hun hver dag lister dagens katastrofer i en notesbog. Da moderen beder Majken passe den savlende hund, Buller i sommerferien, åbner hun sig langsomt mod en omverden, som også er andet end sorg og katastrofer. Forsiden er farvestrålende, grafisk og tilsat sort/hvide billeder af Buller og Majken. Forfatteren har modtaget det svenske forfatterforbunds debutantpris for denne bog og har tidligere skrevet manuskripter til en række populære svenske tv-serier.

Selvom bogen foregår i Stockholm og indeholder mange svenske stednavne, kan man sagtens relatere sig til historien og kommer til at holde af den neurotiske hovedperson. En alvorlig historie, som tager fat på børns sorg og følelser, fortalt med underspillet humor.

Der findes ikke bøger med en handling der ligner, men fortællestilen minder rigtig meget om fx Den store Karla bog og vil passe til Karla-fans, som nu er blevet lidt ældre.


Weekendavisen

d. 2. jan. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 2. jan. 2015