Bøger / skønlitteratur / roman

Dagmar & Johannes


Beskrivelse


Historisk trekantsdrama om Dagmar, der splittet mellem to mænd, må kæmpe for kærligheden under første verdenskrig. Til læsere af feel good-romaner med varme og dybde.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2021

af

af

Christine Christensen

d. 7. maj 2021

Historisk trekantsdrama om Dagmar, der splittet mellem to mænd, må kæmpe for kærligheden under første verdenskrig. Til læsere af feel good-romaner med varme og dybde.

Dagmar arbejder som tjenestepige på Lindegården, da hun i 1914 møder rigmandssønnen Erik. Dagmar drømmer om et andet liv, og da Erik frier, giver hun ham sit ja, selvom hun inderst inde tvivler på både følelser og klasseforskelle. Johannes arbejder som journalist ved en dansksindet avis, men da krigen bryder ud, bliver han indkaldt som tysk soldat sammen med Dagmars lillebror Mads. Erik bliver ligeledes sendt til Vestfronten, og pludselig er Dagmar fanget i en brevveksling med to mænd; Erik, som hun er forlovet med og Johannes, som hun er forelsket i. Udover at få hverdagen til at hænge sammen i et land i krig må Dagmar nu også træffe et valg -vil hun følge sit hjerte eller gøre sin pligt?.

Dejlig og lettilgængelig læseoplevelse med et fint plot, vedkommende tematikker og troværdige karakterer. Selvom bogen omhandler krigens grusomheder bliver det aldrig udpenslet, det er i stedet det nære, familien og hverdagens op- og nedture, der fylder.

Det er helt oplagt at læse forfatterens serie om Helene, hvor første bind er Helenes krigEnkelandKnackerNår dagene strenges. Det er også værd at læse Enkeland, Knacker eller Når dagene strenges, der foregår på samme tidDet er helt oplagt at læse forfatterens serie om Helene, hvor første bind er Helenes krig. Det er også værd at læse , Knacker eller Når dagene strenges, der foregår på samme tidDet er helt oplagt at læse forfatterens serie om Helene, hvor første bind er Helenes krig. Det er også værd at læse Enkeland, eller Når dagene strenges, der foregår på samme tidDet er helt oplagt at læse forfatterens serie om Helene, hvor første bind er Helenes krig. Det er også værd at læse Enkeland, Knacker eller , der foregår på samme tid.


litteratursiden.dk

d. 27. maj 2021

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 27. maj 2021

Pernille Juhl kombinerer kærlighed og krig i denne underholdende roman, som foregår i Sønderjylland og på Vestfronten under 1. Verdenskrig. Pernille Juhl har efterhånden specialiseret sig i at skrive...


Kristeligt dagblad

d. 21. juni 2021

af

af

Claus Grymer

d. 21. juni 2021