Bøger / faglitteratur / samtaler

Daimi og Dario : med showbiz i bakspejlet


Beskrivelse


af Bo Østlund.

Entertainerne Daimi (f. 1944) og Dario Campeotto (f. 1939) fortæller om karriere, kærlighed og livet på og uden for scenen. Fortællingen krydres med anekdoter fra dansk showbiz i 60erne, 70erne og 80erne, og der fortælles om f.eks. Dirch Passer, Preben Kaas, Helle Virkner, Elsa Gress, Kai Løvring og Otto Brandenburg.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2010

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 23. sep. 2010

To garvede veteraner i showbiz, den 66-årige Daimi og Dario på 71 år, har sat sig sammen for at genkalde sig deres lange liv i branchen. Det er der kommet en veloplagt bog ud af med mange fotografier, hvor flere berømte skuespillere er afbildet sammen med hovedaktørerne.

Bogen fortæller om Dario og Daimis gyldne år i 1960'erne, 70'erne og 80'erne fortalt til journalist Bo Østlund. De fortæller ærligt om karrieren, kærligheden og livet på de skrå brædder - og udenfor. Flere af film- og scenekunstens store navne bliver omtalt, fx Dirch Passer, Gustav Winckler, Lilly Broberg, Preben Kaas m.fl. Dario og Daimi fortæller frit og vekommende uden at blive for udleverende.

Dette er den første bog overhovedet om Dario og Daimi. Der er dog kommet flere samtalebøger med samme tema fx Benny Andersens og Poul Dissings Vi har sunget, vi har grædt, vi har grint, Flemming Jensen og Jesper Kleins Jensen & Klein i kloster og Du skal turde grine af det grimme med Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard.

De to folkekære skuespillere portrætteres her i en samtalebog, som absolut kommer ud over rampen. De mange fotos fra et langt liv med kendte skuespillere vil sikkert blive studeret og nydt af mange.


Berlingske tidende

d. 17. sep. 2010

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 17. sep. 2010