Bøger / skønlitteratur / biografiske tegneserier

Daisy : en prinsesse i Danmark


Beskrivelse


Tegneserie. I det første album af to skildres Dronning Margrethes opvækst og ungdom fra besættelsestiden til tronovertagelsen i 1972, med inddragelse af de vigtigste milepæle i hendes tilværelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2014

af

af

Steffen Kronborg

d. 26. sep. 2014

Man behøver ikke at være royalist for at få glæde af Daisy, men det hjælper - ligesom det hjælper på forståelsen af fortællingens begivenheder, hvis læseren på forhånd kender den historiske baggrund for dem.

Det første bind af to om Dronning Margrethes livshistorie dækker perioden op til tronovertagelsen i 1972. I en pertentlig streg med mange detaljer beskriver franske Thierry Capezzone den kommende dronnings opvækst og ungdom, nærmest år for år, med inddragelse af de vigtigste milepæle i Margrethes liv: besættelsestiden, farfaderens død, kostskoleopholdet i England, uddannelsen, ægteskabet og til slut udråbelsen til dronning. Centralt i beretningen står ændringen af tronfølgeloven i 1953, med de deraf følgende dramatiske konsekvenser for Margrethe, og dette fortællemæssige omdrejningspunkt er højdepunktet i en ellers noget stillestående og postkortagtig fremstilling af den nyere danmarkshistorie, set fra Amalienborg. Tidsbilledet er albummets væsentligste attraktion, mens personskildringen er af noget svingende kvalitet, så det ind imellem ligefrem er vanskeligt at genkende de optrædende.

Mens Thierry Capezzones serie H.C. Andersen Junior er ren fiktion, holder Daisy sig tæt til den historiske virkelighed og minder derved en del om filmmediets talrige biografisk baserede spillefilm.

Hvis man kan sin royale nutidshistorie, er der ikke mange overraskelser at hente i Daisy, der primært fungerer som en nydelig fødselsdagshilsen til den populære danske regent.


Jyllands-posten

d. 16. sep. 2014

af

af

Jakob Stegelmann

d. 16. sep. 2014Informationer og udgaver