Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dallas København : intet forandrer sig aldrig


Beskrivelse


Dallas er 12 år og bor alene med oldefar Monty. Kort efter Monty betror hende at han har gjort noget frygteligt, forsvinder han. Heldigvis får hun hjælp til at finde ham af den tatoverede dreng Jack og oldefarens ven Okker.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2018

af

af

Stine Veisegaard

d. 3. apr. 2018

Kom med på eventyr sammen med 12-årige Dallas. Mød kvindehaderen Ace og en blodtørstig bjørn. Da Dallas' oldefar forsvinder, må hun sammen med drengen Jack løse et mysterium, som har rødder tilbage til oldefarens ungdom. Spænding fra 10-14 år.

Pigen Dallas, med det mærkelige efternavn København, bor hos sin oldefar, mens moren har travlt med at rejse verden rundt. En dag betror oldefaren hende, at han har gjort noget frygteligt. Da han derefter forsvinder, får Dallas hjælp af den tatoverede dreng Jack og den alkoholiserede Okker. Inden hun får set sig om, er hun på flugt fra politiet, bliver skudt på og må slås med en bjørn. Undervejs lærer Dallas en del om livet og om kærligheden. Forfatteren er kendt fra DR Ramasjang.

En bog, der overrasker. Fra at være en historie om en ung Indiana Jones-lignede pige, bliver det til en historie om livets realiteter, psykisk sydom, vold, alkoholisme og den svære kærlighed. Alt pakket ind i eventyrlig aktion med et hurtigt tempo. Personerne er ofte beskrevet med skæv humor, som fx alkoholikeren Okker, der for ti millioner øl siden var læge. Bogen handler grundlæggende om den kærlighed, som ikke altid udfolder sig, som man drømmer om. Utrolig velskrevet og underholdende. En rigtig page turner.

Der findes ikke rigtigt noget, der ligner. Men stemningen kan minde om Bjarne Reuters bøger fx KidnapningLyntyven, der også leverer livets realiteter i børnehøjde med humor. Vil også tiltale dem der har læst LyntyvenDer findes ikke rigtigt noget, der ligner. Men stemningen kan minde om Bjarne Reuters bøger fx Kidnapning, der også leverer livets realiteter i børnehøjde med humor. Vil også tiltale dem der har læst .


litteratursiden.dk

d. 23. apr. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 23. apr. 2019

Forrygende børnebog giver et realistisk billede af verden råt for usødet, tilsat en befriende magi. Spændende, ærlig og overbevisende. Pigen med det unikke navn, Dallas København, lever alene med si...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 31. maj 2018

af

af

Bent Rasmussen (lærer)

d. 31. maj 2018


Politiken

d. 23. juni 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 23. juni 2018


Weekendavisen

d. 22. juni 2018

af

af

Erik Barkman

d. 22. juni 2018