Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Dame med stol : erindringer


Beskrivelse


Forfatter og sexolog Maria Marcus' (f. 1926) liv forandrede sig den dag hun var udsat for en lægefejl, som lammede hende i underkroppen. Hun fortæller, om hvordan hun er i stand til at klare hverdagens gøremål fra en kørestol, være sammen med kæresten og holde humøret oppe.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2012

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 8. nov. 2012

Kendt forfatter og sexolog fortæller om at blive ramt af alvorlig sygdom og om hvordan livet herefter former sig. Målgruppen er dels hendes faste læsere, dels andre, der vil læse om at komme videre efter en ulykke, at leve med handicap og om hvordan en så alvorlig forandring kan styrke taknemmeligheden og glæden ved livet.

Maria Marcus er født i 1926, men alder er kun et tal! Da hun i 2010 bliver lam i underkroppen ved en lægefejl, venter et liv i kørestol og kroppen er med et slag blevet 10 år ældre. Hvordan hun er i stand til at klare hverdagens gøremål fra en kørestol, være sammen med kæresten og holde humøret oppe, fortæller hun om med eftertænksomhed og beundringsværdigt overskud. Skrivestilen er inspireret af dogmefilmens håndholdte kamera, uden unødige effekter. Man kommer tæt ind på livet af en ydmyg, livsglad og livsklog Marcus.

Marcus nævner Jason Watt og René Nielsen, som begge har skrevet om at blive ramt af alvorligt handicap og leve et rigt liv på trods af fysiske begrænsninger. Der findes også bøger af fx kræftramte, som fortæller om hvordan sygdommen har givet et rigere syn på tilværelsen.

Positivt livssyn og en livskraft uafhængig af numerisk alder er slående for Marcus, kendt for mange bøger om seksualitet. I bogen fortæller hun eftertænksomt og lidt genert om at komme videre med livet med alt, hvad det indebærer, fx som handicappet med kæreste, og hvordan den drastiske forandring af livsvilkår ligefrem kan styrke livsglæden.


Jyllands-posten

d. 4. dec. 2012

af

af

Lone Nørgaard

d. 4. dec. 2012


Weekendavisen

d. 14. dec. 2012

af

af

Leonora Christina Skov

d. 14. dec. 2012