Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dan kan judo


Beskrivelse


Tim viser, at han er rigtig hurtig til at løbe, og Ida viser, at hun er god til magi. Nu skal Dan vise, hvad han er god til. Egnet til selvlæsning fra 6 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2023

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 20. jan. 2023

Tim viser, at han er rigtig hurtig til at løbe, og Ida viser, at hun er god til magi. Nu skal Dan vise, hvad han er godt til. Egnet til selvlæsning fra 6 år.

To nye bøger i serien "Læs lydret. 2". I "Dan kan judo" hører vi om Dan, som er den nye dreng på skolen. I frikvarteret mødes han med Tim, Ida og Alf. De vil gerne vise Dan, hvad de hver især er gode til. Tim er hurtig som et lyn til at løbe, og Ida er god til magi med kort. Nu vil de gerne se, hvad Dan er god til. I "Nobu og Mi" hører vi om Nobu, som er ninja. Han sover, men bliver vækket af en mystisk lyd, som lyder som er fnis. Nobu tror det er en snu dæmon, så han gør klar til kamp med sin sai. Bøgerne har illustrationer i farver på alle sider, og teksten er sat op øverst på siderne i 1-3 sætninger. Bøgerne har hårdt omslag. Der er opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside.

To meget forskellige, og fine små historier til den allerførste læsning. Sproget flyder fint og ordvalget virker naturligt, selv om historierne består af få, lette og korte ord. Illustrationerne virker motiverende for læsningen og hjælper med til at forstå teksten, fx bliver det ikke forklaret, hvad en "sai" er, men man kan se den illustreret.

Hvis man har lyst til at læse en anden letlæst bog om ninjaer, kan man fx læse Ninja Niller rammer pletVores klasse - Emil er en tyv. Den er i serien "Ninja Niller". En anden letlæst bog om venner og skole er fx Vores klasse - Emil er en tyv i serien "Carlsens læsestart"Hvis man har lyst til at læse en anden letlæst bog om ninjaer, kan man fx læse Ninja Niller rammer plet. Den er i serien "Ninja Niller". En anden letlæst bog om venner og skole er fx i serien "Carlsens læsestart".