Bøger / faglitteratur / blandede skrifter

Dan Turèll var vild med Clifford Brown : opdateringer


Beskrivelse


Et redigeret udvalg af Facebook-opdateringer, der ofte tager udgangspunkt i forfatterens egne erindringer og fungerer som personlige introduktioner til en lang række digtere, kunstnere og musikere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2014

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 5. sep. 2014

Denne guldgrube af viden og inspiration er til læsere med interesse for især dansk litteratur og danske forfattere, hvor den nysgerrige og engagerede læser i den grad vil kunne bruge bogen som inspirationskatalog til videre læsning.

Bogens tekster er et redigeret udvalg af Schnacks Facebook-opdateringer i perioden 3.2.2013-27.5.2014. Det er vel at mærke ikke opdateringer om alt mellem himmel og jord, men derimod tager de ofte udgangspunkt i Schnacks personlige erindring om et møde med en forfatter eller musiker. I stramme og yderst inspirerende mini-essays giver S. på generøs vis læseren indblik i mere end 400 digtere, kunstnere og musikere, fx Schack Staffeldt, Dan Turèll, Inger Christensen, F.P. Jac, Rolf Jacobsen, Poul Borum, Michael Strunge, Svend Johansen, Ivan Malinovski, Pia Juhl, García Lorca, Christel Wiinblad, David Bowie og Bob Dylan. Multikunstneren Bjørn Themsens iøjnefaldende omslag, der viser en singleplade, understøtter på glimrende vis teksterne, der netop kan ses som små selvstændige "singler." Bogen er endvidere illustreret med udvalgte bogomslag og forsynet med navneregister.

Andre har skrevet om deres møder med forfattere og musikere, men denne udgivelse er i form og indhold unik.

Unik og læseværdig udgivelse som givetvis også vil initiere læserne til at gå på (gen)opdagelse i afgørende, danske forfatterskaber og skulle der i den forbindelse i den kommende tid opstå kø foran bibliotekarbordet, kan det meget vel være denne bogs fortjeneste.


Jyllands-posten

d. 18. okt. 2014

af

af

Erik Svendsen

d. 18. okt. 2014


Weekendavisen

d. 17. okt. 2014

af

af

Lars Bukdahl

d. 17. okt. 2014


Standart

Årg. 29, nr. 1 (2015)

af

af

Søren Rosenberg Pedersen

Årg. 29, nr. 1 (2015)Informationer og udgaver