Bøger / skønlitteratur / roman

Dandy


Beskrivelse


Som nyuddannet ingeniør tager Sverre i 1901 med sin store kærlighed Albert til England. Albert er jarl af et større herresæde, og lever Sverre og Albert som par indadtil, så må facaden holdes udadtil. Så kommer første verdenskrig og med den ødelæggelse af deres liv.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 21. sep. 2012

Anden del af den ambitiøse og underholdende familiekrønike Det store århundrede henvender sig bredt til Guillous trofaste læsere og til læsere af historiske romaner og kan læses uafhængigt af første del. Flot forside.

Hvor Brobyggerne især handlede om to af de tre talentfulde brødre fra Bergen, er det den tredje bror Sverre, som nu er hovedperson. Efter ingeniøreksamen i Dresden rejser han til England med sin kæreste Albert, som viser sig at være jarl af et kæmpemæssigt herresæde. Sverre og Albert lever et velbehageligt liv som gentlemen, hvor facaden skal holdes udadtil. Sverre forlover sig derfor med Alberts søster og udlever sit kunstneriske talent. Sverre og Albert færdes også hjemmevant i frigjorte kredse i London, men første verdenskrig ødelægger alt for dem. Som altid er Guillou (f. 1944) velskrivende og har researchet grundigt, og resultatet er både underholdende og fascinerende.

Tag lidt af klassikeren Gensyn med Brideshead, lidt af tv-serien Downton Abbey og lidt af Fay Weldons seneste roman En passende aftale, 2012, og vi er på sporet af Dandy, som kan læses på linje med den populære forgænger, Brobyggerne fra 2011.

Anden del af den bredt anlagte familiekrønike om det 20. århundrede lover godt for resten af serien. Den er underholdende og fascinerende, og vil blive efterspurgt på linje med første del, Brobyggerne, som den kan læses uafhængigt af. God forside.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2012

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 19. nov. 2012

Anden del af Jan Guillous stort anlagte værk om 1900-tallets Europa bringer os til overklassens og kunstnernes England i tiden før og under Første Verdenskrig.I første bind, ’Brobyggerne’, blev vi præ...


Berlingske tidende

d. 6. nov. 2012

af

af

Niels Houkjær

d. 6. nov. 2012


Politiken

d. 8. okt. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. okt. 2012


Information

d. 2. nov. 2012

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 2. nov. 2012