Bøger / faglitteratur / biografier

Danish dynamite : spillernes egne historier om 80'er-holdet


Beskrivelse


En genfortælling af det danske fodboldlandsholds store bedrifter tilbage i 1980'erne med udgangspunkt i portrætter af de enkelte spillere og spillernes egne historier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 3. nov. 2008

Portrætterne og de gode historier om spillerne og deres bedrifter på det legendariske fodboldlandshold i 1980'erne vil være lystlæsning for både yngre og ældre fodboldentusiaster.

Det er blevet kaldt dynamitholdet, landsholdet der i 1980'erne opnåede så store resultater og bragte Danmark frem i forreste række på den internationale fodboldscene. De to journalister bringer portrætter af tolv spillere i alt plus træner og holdleder. Gennem historierne om de enkelte spillere får man også genopfrisket højdepunkterne, både fra kvalifikations- og slutrundekampe til EM i 1984 og VM i 1986. Bogen er i et flot udstyr og med mange gode stemningsfyldte billeder og med resultater og facts fra kampene bagest. De fleste spillere har ladet sig interviewe til denne bog og kan bidrage med nye anekdoter fra de glade dage.

Udbuddet af bøger om firserholdet er meget stort, også om de enkelte spillere. Blandt de nyere kan nævnes Drengene fra Wembley : et legendarisk landshold taler ud, 2008, Troels Mylenberg Dynamit : dansk fodbolds guldalder, 2006 og Joakim Jakobsen Tynd luft : Danmark ved VM i Mexico 1986, 2008.

En genfortælling af det danske fodboldlandsholds store bedrifter tilbage i 1980'erne med udgangspunkt i portrætter af de enkelte spillere. I et flot udstyr og med en flot billedside og velegnet til hyggelæsning for fodboldglade læsere, der dog også har mulighed for at dække deres behov i mange konkurrerende titler.


Berlingske tidende

d. 14. nov. 2008

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 14. nov. 2008