Bøger / faglitteratur / bibliografier

Danmark i krig : demokrati, politik og strategi i den militære aktivisme


Beskrivelse


Danske militære styrker har været engageret mange steder de seneste år - ofte i egentlige kamphandlinger. Trods menneskelige og økonomiske omkostninger er brug af væbnet magt blevet en almindelig del af Danmarks aktive udenrigspolitik i en sådan grad, at udenrigspolitikken i dag kan beskrives som militær aktivisme.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2013

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 15. apr. 2013

Bogen henvender sig til alle som på et akademisk niveau ønsker sig en dybere forståelse af Danmarks krigsdeltagelse.

Bogen er blevet til på baggrund af en forelæsningsrække afholdt i 2011 på Københavns Universitet. Den har 2 ambitioner: dels at forklare skiftet i dansk udenrigspolitik, så det nu er legitimt at bruge militær magt, dels de politiske konsekvenser og udfordringer heraf. Bogens 9 forfattere er alle fremtrædende militære forskere, og kapitlerne rummer temaer som danskernes krigsglæde, Danmarks militære aktivisme, analyse af de seneste forsvarskommissioner og demokratiske udfordringer i relation til krigsdeltagelse. Bogen rejser samlet nogle væsentlige problemstillinger i forbindelse med Danmarks krigsdeltagelse.

Flere bøger har beskæftiget sig med dansk krigsdeltagelse på dette faglige niveau. Den meget omfattende Et land i krig, 2012, og debatbogen Den gode krig?, 2011, om Danmarks deltagelse i Afghanistan 2006-2010 er de der kommer nærmest nærværende, som i højere grad beskæftiger sig med demokratiske og politiske konsekvenser.

Aktuelle og kompetente forskningsbaserede analyser af konsekvenser og udfordringer politisk og demokratisk af dansk militær aktivisme og krigsdeltagelse.


Økonomi & politik

Årg. 86, nr. 4 (2013)

af

af

Jens Ringsmose

Årg. 86, nr. 4 (2013)