Bøger / faglitteratur / bibliografier

Danmark i krig


Beskrivelse


Belyser dansk krigsdeltagelses historie, legalitet og legitimitet og peger samtidig på konsekvenser og spørgsmål, som de seneste års internationale krigsdeltagelse har udløst.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2013

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 6. nov. 2013

Bogen er primært henvendt til interesserede i dansk sikkerhedspolitik aktuelt og historisk og i den aktive danske militære indsats.

Bidragene i denne antologi stammer fra seminarer afholdt af Forum for Europæisk Kirkekundskab hvor man i de seneste to år har diskuteret emnet Danmark i krig. I 3 dele som omhandler "Danmark og krigen", "Teologien og krigen" og "Krig, statsdannelse og demokrati" behandles dansk krigsdeltagelse fra flere forskellige vinkler, som samlet er med til at stille relevante spørgsmål og diskutere den ændring, som dansk militær- og sikkerhedspolitik har taget i de sidste 20 år. Bogen rummer 8 artikler, og de er skrevet af anerkendte forskere som fx professorerne Ove K. Pedersen og Uffe Østergaard. Bogen er et kvalificeret bidrag til den aktuelle debat om dansk krigsdeltagelse rundt om i verden.

En række bøger har på linje med nærværende beskæftiget sig med den aktivistiske danske udenrigspolitik i de seneste år fx Danmark i krig : demokrati, politik og strategi i den militære aktivisme, 2013 og Et land i krig, 2012.

Otte aktuelle og videnskabeligt baserede bidrag om dansk krigsdeltagelse belyst fra forskellige faglige og historiske vinkler.


Kristeligt dagblad

d. 19. dec. 2013

af

af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 19. dec. 2013


Præsteforeningens blad

Årg. 104, nr. 9 (2014)

af

af

Anders Kjærsig

Årg. 104, nr. 9 (2014)


Dansk kirketidende

Årg. 165, nr. 12 (2013)

af

af

Morten Fester Thaysen

Årg. 165, nr. 12 (2013)Informationer og udgaver