Bøger / faglitteratur / lærebøger

Danmark og reformationen - i 1500-tallet og nu : steder, personer, tanker og tekster


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2016

af

af

Hamide Kara

d. 11. maj 2016

En bog om steder, personer, tekster og tanker der hører til reformationen. For interesserede i kristendommens udvikling siden 1500-tallet.

Forfatter Bruno Rasmussen beskriver reformationen med udgangspunkt i de vigtigste steder, personer, tanker og tekster. At reformationen har "..haft afgørende betydning for kirken og dens forkyndelse. De tanker, der var grundlæggende dengang, bør stadigvæk være det. [..] Det er vigtigt at være opmærksom både på udgangspunktet og omdrejningspunktet." Wittenberg, Luther, Viborg, Gråbrødre Kirke, Johann Bugenhagen, bispegården og Peder Laurensen er nogle af de steder og navne der fremhæves i bogen. "Reformatorerne i 1500-tallet ville tilbage til det, der var fundamentalt og bærende i den kristne tro, og gendanne det, der var troens oprindelige og væsentlige indhold." Bogen har i alt 7 kapitler og til hvert kapitel er der spørgsmål og opgaver. Billedet på bogens forside er fra kunstneren Bjørn Nørgaards gobelin: Reformationen.

Især med viden og inspiration fra bøger af kirkehistoriker, professor og dr.theol. Martin Schwarz Lausten byder Rasmussen på en velskrevet bog. Værket giver en fin indføring i reformationens videre udbredelse og fremhæver samtidigt det centrale der var og er i den kristne tro.

Fra Bruno Rasmussens pen kan man også læse: Og også Thomas var medTiden går- og springe højt af glæde, Tiden går og - og springe højt af glædeFra Bruno Rasmussens pen kan man også læse: Og også Thomas var med, og - og springe højt af glædeFra Bruno Rasmussens pen kan man også læse: Og også Thomas var med, Tiden går og .


Præsteforeningens blad

Årg. 106, nr. 38 (2016)

af

af

Sten Hartung

Årg. 106, nr. 38 (2016)