Bøger / faglitteratur

Danmark under angreb : kulturkritiske udvekslinger


Beskrivelse


En samtalebog mellem to politiske debattører fra den højre side af det politiske spektrum, om deres egen politiske udvikling og diskussion af emner som truslen fra Islam, masseindvandring, medieudvikling, DR, storbyens forandring, EU, nationalstaternes udfordring, teknologiens narkomani, dannelse og værdier.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 24. okt. 2018

En samtale mellem to politiske debattører fra den højre side af det politiske spektrum. Et indlæg i den aktuelle samfundsdebat for den politisk interesserede dansker.

Man kunne kalde samtalebogen for en bekymringsbog, for det er det, der dominerer. Efter et langt indledende afsnit om, hvordan de to samtalepartnere er nået til det politiske standpunkt, de befinder sig på i dag, diskuterer de i to afsnit kaldet hhv. Det nye Danmark og Krisen i det liberale demokrati, rigets tilstand. Her kredser de fortrinsvis om truslen fra Islam, masseindvandring, medieudvikling, DR, storbyens forandring, EU, nationalstaternes udfordring, teknologiens narkomani, dannelse og værdier. De slutter af med et afsnit med referencer.

Stream of consciouness er det begreb, der ligger lige for, når man læser den tilsyneladende uredigerede samtale mellem to, som er enige om næsten alle emner i bogen. En enighed, der giver en lidt monoton stemning. Det er to velformulerede debattører, der kender til stoffet og et væld af teoretikere, som der henvises til gennem samtalen. Den får form af en dunkel dystopi og noget misantropisk over sig, og man får leveret den meget direkte vare, når der på side 108 henvises til Olsen-banden filmene som evidens for, hvordan København har forandret sig. Vil mest tale til meningsfæller på grund af den konfliktløse samtale.

Ligger i forlængelse af Kasper Støvrings SammenhængskraftMig og Muhammed og Mikael Jalvings Mig og MuhammedLigger i forlængelse af Kasper Støvrings Sammenhængskraft og Mikael Jalvings .


Berlingske tidende

d. 11. dec. 2018

af

af

Peter Nedergaard

d. 11. dec. 2018


Weekendavisen

d. 4. jan. 2019

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 4. jan. 2019