Bøger / faglitteratur

Danmark : 4.000 oplevelser - historie, kultur, natur


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2010

af

af

Søren Møller

d. 28. okt. 2010

En bog om det danske land, for turister og andre, der interesserer sig for landets natur og historie.

Bogen har til indledning 2 kapitler om Danmarks geologi og arkitektur, med ret detaljerede beskrivelser og med mange klargørende illustrationer. Derefter følger bogens hoveddel, som er landet delt ind i 20 egne. Hver egn vises på et stort landkort, og alle de lokaliteter, som omtales i kapitlet, er afsat på kortet. Herefter beskrives et stort antal af hver landsdels seværdigheder i alfabetisk rækkefølge, med beliggenhed og seværdighedens indhold. Her er både geologiske seværdigheder, naturområder, kirker, herregårde, byer m.m. Undervejs er der indsat en række detaljerede og tydelige by- og landskabskort. Til sidst er der et stedregister. Illustreret med mange udmærkede farvefotos. Heraf er der mange, som er flot præsenteret over en dobbeltside. Bogens stofmængde er imponerende stor.

Man kan finde stort set det samme stof i en lang række af mindre bøger i gruppe 46, blandt andet i den samme forfatters Oplev Vestkysten, 2004, Oplev Sjælland, 2008 m.fl., hvorfra der også er hentet tekstdele over i den nye bog. Og man kan finde meget lignende i Politikens lange serie om danske købstæder, slotte, arkæologi m.m.

En meget indholdsrig og velillustreret bog om Danmark. Bogens store format og vægt gør den nok mest til et opslagsværk, man bruger i planlægningen af en tur, og til opslag, når man han været ude, og der er noget man vil læse mere om.


Flora og fauna

Årg. 117, h. 1 (2011)

af

af

Eigil Holm

Årg. 117, h. 1 (2011)