Bøger / faglitteratur til børn

Danmark


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2017

af

af

Karsten Boll

d. 29. aug. 2017

I Turbines serie "Jeg læser. Dig og din verden" er der kommet en fagbog om Danmark, hvor man kan læse om forskellige emner. For 8-10 år.

Første opslag er lidt fakta om Danmark, placering, indbyggertal og de 5 største danske byer. Derefter kommer et opslag om København som hovedstad med folketing og regent. Der er afsnit om Dannebrog og sproget med æ,ø og å som de specielle nordiske bogstaver. Der er et opslag om møntfod, som efterfølges af en forklaring på rigsfællesskabet med Grønland og Færøerne. Danmark som ø-rige og landbrugsland dækker de næste opslag. Lego og vindenergi er to eksempler på danske erhverv. De sidste afsnit er kultur i form af sport og sang. Afslutningsvis et opslag med udvalgte fakta. Bogen har indholdsfortegnelse og bagest kort stikordsregister og henvisning til to andre titler. Læsbarhed er lix=21.

Bogen har mange emner med og disse er suppleret med velvalgte fotos og faktabokse. En fin begynder-fagbog.

DanmarkDanmarkDanmark af Faurby er lettere end denne. Gollanders i "De små fagbøger" og (ill. Eva Wulff) i serien "Faktisk!" er to andre gode bud på lette fagbøger om af Faurby er lettere end denne. Gollanders i "De små fagbøger" og (ill. Eva Wulff) i serien "Faktisk!" er to andre gode bud på lette fagbøger om af Faurby er lettere end denne. Gollanders i "De små fagbøger" og (ill. Eva Wulff) i serien "Faktisk!" er to andre gode bud på lette fagbøger om .