Bøger / faglitteratur / opskrifter

Danmarks ældste kogebog 1616 : en gastronomisk tidsrejse


Beskrivelse


Historisk kogebog. Opdateret udgave af "Ældste danske Koge Bog" fra 1616, med forord, der beskriver selve kogebogens ophav, tilblivelse og indhold. Med gengivelse af opskrifterne med forklarende kulinariske og historiske noter. Desuden masser af farvebilleder af samtidige malerier med mad som motiv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2016

af

af

Camilla Sejerøe

d. 13. sep. 2016

Historisk kogebog med både facts og opskrifter. Til den historieinteresserede, eller til kokken, der holder af at kende sine rødder.

Der er ikke tale om et decideret genoptryk af "Danmarks ældste kogebog", men om en opdateret udgave med forord, der beskriver selve kogebogens ophav, tilblivelse og indhold. Efterfølgende er en gengivelse af opskrifterne med forklarende kulinariske og historiske noter. Desuden masser af farvebilleder af samtidige malerier med mad som motiv. Forfatteren er madhistoriker og har siden 2007 forsket i netop denne kogebogs historie. Hun er desuden medforfatter på Smagen af tomat.

Et både grundigt og underholdende historisk værk, der er meget gennemført med illustrationer og anekdoter.

Der er mindelser om Middelaldermad af Bi Skaarup. Den er fra 2000 og har et lidt andet indhold, der er mere tilnærmet nutiden. Nærværende værk er unikt, fordi det fortolker og omhandler et andet værk, nemlig den originale kogebog.