Bøger / faglitteratur / spiseguides

Danmarks bedste smørrebrød


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 21. sep. 2018

Får du også tårer i øjnene når du ser et stykke klassisk dansk smørrebrød? Så er denne bog lige noget for dig. Her får du, foruden mange opskrifter, historien bag en række danske smørrebrødsrestauranter. For den, der ikke siger nej til et stykke højtbelagt.

Bogen indledes med et kort forord hvor Ole Troelsø, der bestemt ikke er nybegynder udi smørrebrød, fortæller om indholdet. På de følgende ca. 150 sider beskrives nogle af landets bedste, mest progressive og stemningsfyldte smørrebrødsrestauranter. Det hele garneret med en række fotos og en "faktaboks", der kort beskriver det særlige ved de enkelte steder. Efter dette kommer afsnittet med opskrifter, der både tager klassikerne under behandling, men også præsenterer nye smørrebrødsvarianter. Slutteligt beskrives smørrebrødets historie i Danmark.

Forfatteren Ole Troelsø rammer sømmet lige på hovedet med denne kombinerede smørrebrødsguide og kogebog. Ud over opskrifter får man også en række anekdoter og historier, der knytter sig til de enkelte steder, deres smørrebrødsjomfruer og kokke. Selve opskrifterne, der alle er ledsaget af et foto, er nemme at følge og kræver sjældent specialingredienser. Tekstdelen er underholdende og velskrevet og Ole kan virkelig finde ud af at sætte scenen.

For yderligere litteratur om smørrebrød se forfatternes tidligere: SmørrebrødAamanns smørrebrød eller Adam Aamanns Aamanns smørrebrødFor yderligere litteratur om smørrebrød se forfatternes tidligere: Smørrebrød eller Adam Aamanns .


Berlingske tidende

d. 8. dec. 2018

af

af

Søren Frank

d. 8. dec. 2018