Bøger / faglitteratur / billedværker

Danmarks dejligste ankerpladser


Beskrivelse


Beskrivelse af 103 ankerpladser i Danmark i tekst og luftfotografier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2012

af

af

Birgit Hald

d. 30. apr. 2012

Bogen henvender sig indholdsmæssigt primært til sejlere med hang til at ligge for anker, og sprogligt primært til modne læsere på forfatterens alder.

Bent Lyman er en erfaren sejler der gennem mange år har skrevet bøger og artikler om sejlads, bl.a. til tidsskriftet Bådnyt om ankerpladser. Arne Magnussen er specialist i luftfotografering og har tidligere samarbejdet med BL om Danmarks dejligste øer, 2010, som bogen her ligner i format og layout, og en del af fotografierne og lidt af teksten er genbrug fra den. Efter en kort indledning om ankring er der oversigtskort over de 103 beskrevne ankerpladser, der alle præsenteres med et flot luftfoto og en kort tekst med fokus på naturoplevelserne på stedet samt dets historie. På billederne markerer indsatte ankre, hvor man bedst ligger for svaj, ligesom de bøjer Dansk Sejlunion har udlagt til brug for foreningens medlemmer, er angivet. Teksten er skrevet i en causerende stil præget af personlige holdninger, og den vil først og fremmest appellere til modne læsere.

Komma's bog om ankerpladser i Danmark, 2003 har lidt flere ankerpladser med og er i et mere handy format, men den har ikke så flotte fotos og er ikke så opdateret med hensyn til aktuelle forhold.

Det er en stor, flot fotobilledbog om ankerpladser, hvor format og stil gør den bedre egnet til hygge ved cockpitbordet end som guide til ankerpladser undervejs på sejlturen.