Bøger / faglitteratur / fotografier

Danmarks dejligste øer


Beskrivelse


Gennemillustreret præsentation og korte beskrivelser af 56 danske øer med fokus på sejlerens univers.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2010

af

af

Birgit Hald

d. 28. apr. 2010

Denne fotobilledbog om danske øer henvender sig primært til sejlere, men den vil appellere til alle med interesse for de små øer.

Bent Lyman har været en særdeles aktiv sejler i omkring en menneskealder og har skrevet om tur- og kapsejlads næsten lige så længe. Pressefotograf Arne Magnussen har specialiseret sig i luftfotografering, og han stod sammen med BL bag artikelserien "Danmarks Dejligste Øer" i bladet "Sejlsport" som bogen er en bearbejdning af. Læseren præsenteres for 56 øer i alfabetisk rækkefølge, og de er med enkelte markante undtagelser udvalgt efter om de kan traves rundt på en dag, og om der er noget særligt at opleve på dem. Langt de fleste af øerne beskrives på et enkelt opslag, men nogle får lidt mere plads. Det er de flotte luftfotos der dominerer indholdet, men fra mange af øerne er der derudover flere gode farvefotos af dansk sommeridyl til lands og til vands. Teksten, der er en blanding af fakta og personlige oplevelser, er skrevet i en causerende stil med et blink i øjet.

Opslagsværket Danmarks småøer, 5. oplag, 2004, med fakta om 129 øer og De danske øer : en lystrejse, 2. udgave, 2009, der beskriver 50 øer og er en blanding af fakta og personlige oplevelser går mere i dybden med stoffet, men har ikke så flot en billedside.

Pæn fotobilledbog om danske øer set fra sejlerens synsvinkel, men med bred appel.


Berlingske tidende

d. 11. juni 2010

af

af

Niels Houkjær

d. 11. juni 2010


Børsen

d. 10. dec. 2010

af

d. 10. dec. 2010


Fisk & fri

2010 nr. 5

af

af

Gordon P. Henriksen

2010 nr. 5