Bøger / faglitteratur

Danmarks genforvildede natur : ord og billeder


Beskrivelse


En række danske nationalparker hvor naturen genforvildes.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 28. feb. 2020

Genforvildede? Det er et skønt ord og endnu bedre når det udøves i praksis. Læs her om en række danske nationalparker hvor naturen genforvildes. For naturelskeren, for turisten og bestemt også for den opgave skrivende.

Bogen indledes med en række kapitler, der meget konkret beskriver hvorfor og hvornår. Forfatteren kommer blandt andet ind på emner som: udenlandske erfaringer, rovvdyr, dyrevelfærd og levende hegn, samt fra beslutning til afgrænsning og etablering. De følgende 15 kapitler beskriver danske nationalparker fra Skagens odde over Læsø til Filsø og Kærgård klitplantage. Læs blandt andet om udsætning af vilde heste, om oddere, om biodiversitet og størrelser, samt urørt skov. Teksten er flankeret af utallige billeder, grafer samt kort.

For naturelskeren er dette en sand perle og for os andre, en øjenåbner. Man har svært ved ikke at blive fascineret af de mange danske naturparker samt hvad der sker "under overfalden". Teksten er velskrevet og velformuleret og man mister ikke den røde tråd på trods af de mange årstal, fagudtryk og stednavne. En bog der er nem at blive grebet af og svær at lægge fra sig.

For yderligere litteratur om natur genopretning- og forvildning se: Vildere vidder i dansk naturNaturen vender tilbage eller Naturen vender tilbageFor yderligere litteratur om natur genopretning- og forvildning se: Vildere vidder i dansk natur eller .


Kristeligt dagblad

d. 20. apr. 2020

af

af

Claus Grymer

d. 20. apr. 2020


Kristeligt dagblad

d. 20. apr. 2020

af

af

Claus Grymer

d. 20. apr. 2020


Weekendavisen

d. 15. maj 2020

af

af

Morten Beiter

d. 15. maj 2020Informationer og udgaver