Bøger / faglitteratur / fotografier

Danmarks konger og dronninger : fra Gorm til Margrethe II


Beskrivelse


Fotobog, der præsenterer samtlige regenter i den danske kongerække, og giver et bud på hvordan de så ud samt hvilket tøj de gik i. Hvert foto er ledsaget af en historisk tekst samt oversigt over regentens levetid og familie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 30. sep. 2019

Uovertruffen, visuel lækker og æstetisk smuk bog om Danmarks konger og dronninger fra Gorm den Gamle til Dronning Margrethe II og Prins Henrik. For læsere som interesserer sig for kongehuset.

Jim Lyngvild står bag denne bog som er en oversigt og gennemgang af Danmarks konger og dronninger. Han har brugt levende modeller til at skabe det visuelle udtryk, og de er portrætteret så de ligner, så vidt muligt, de pågældende regenter. Det gør sig også gældende ift. modellernes kostumer og accessories. For hver regent er der en oversigt over levetid samt regentens forældre og børn. Derudover er der en beskrivende, historisk tekst til hver enkel konge og dronning, som fortæller lidt om den pågældende regent. Forord er skrevet af Rane Willerslev og der er nogle enkelte billeder som går bag om tilblivelsen af bogen.

En fantastisk smuk og virkelig gennemført bog, som man ikke kan lade være at blive suget ind i. Det er et genistreg at bruge levende modeller og kostumerne og smykkerne fuldender det visuelle udtryk. En coffee-table book som enhver vil stoppe op og blive betaget af.

Ønsker man at læse mere om Danmarks konger og dronninger, kan bogen Politikens bog om Danmarks konger og dronninger anbefales.