Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Danmarks krige


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling på Tøjhusmuseet.

En kronologisk gennemgang af de 21 krige, som Danmark har ført eller deltaget i de sidste 500 år. Med gengivelser af autentiske genstande, som har tilhørt både konger og almindelige soldater gennem tiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 8. feb. 2013

Danmarks krige egner sig for låneren, der ønsker et indblik i Danmarks krigsførelse gennem tiderne. Derudover kan den opgaveskrivende låner få et væld af nyttige informationer og brugbare oplysninger.

Danmarks krige er en kronologisk beskrivelse af krigshandlinger, som Danmark har medvirket i gennem tiderne. Bogen tager sin begyndelse i år 1500 med Danmarks felttog i Ditmarsken. Herefter beskrives Danmarks krigshandlinger op til vor tid, med bogens afslutning ved krigene i Afghanistan/Irak. Bogen er illustreret med en række billeder samt en meget overskuelig, og til tider, ganske underholdende tidslinje. Teksten er meget velformuleret, og derfor meget letlæst, hvilket man som læser sætter pris på, da emnet til tider kan blive lidt tungt. Selve bogen er udgivet i forholdsvis stort format, som softback og med store indbydende sider. Bogen jeg modtog er med fejlbehæftet ryg, og jeg håber ikke det er sådan på generelle bibliotekseksempler.

På det seneste er der udkommet en række bøger omhandlende Danmarks engagement i forskellige krigshandlinger, lige fra modstandsgrupper til jægerkorpset. For yderligere fordybelse se Danmark i krig fra 2012.

En meget brugervenlig og inspirerende bog med et væld af nyttige informationer. Jeg spår bogen nogle flotte udlån og håber, at andre læsere bliver ligeså begejstret som jeg.