Bøger / faglitteratur

Danmarks nationalparker


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I ord og billeder fortælles historien om Danmarks flotteste og vildeste natur.

Indhold

Den danske natur ; Danmarks nationalparker (Nationalpark Thy ; Nationalpark Mols Bjerge ; Nationalpark Vadehavet ; Nationalpark Skjern Å ; Nationalpark Kongernes Nordsjælland) ; Mulige nationalparker (Skagens Odde ; Læsø, Anholt og havet omkring ; Lille Vildmose ; Søhøjlandet ; Det Sydfynske Øhav ; Stevns Klint ; Møns Klint ; Roskilde-Lejre ; Nordbornholm) ; Vejen til Danmarks nationalparker


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 27. maj 2010

Bogen henvender sig til alle, der holder af den danske natur, og fungerer som en inspirerende guide til de danske nationalparker.

Forfatteren er biolog og flittig naturdebattør, og man mærker hans engagement og store kærlighed til den danske natur. Bogen har et ualmindeligt indbydende layout. Den kompetente tekst ledsages af mange fine, atmosfæremættede fotos, der giver et godt indtryk af den varierede natur i de forskellige nationalparker. Nationalparkbegrebet er i modsætning til naturfredninger et nyere fænomen i Danmark, og først efter loven om nationalparker fra 2007 vedtog man at etablere de første fem. Første halvdel af bogen handler om disse fem, mens sidste halvdel beskriver forfatterens bud på ni oplagte nationalparkkandidater. Naturen i nationalparkerne varierer fra det forholdsvis vilde og uberørte til udprægede kulturlandskaber, og forfatteren giver et fint indtryk af særprægene, floraen, faunaen og landskabsformerne. Indledningsvis og afslutningsvis gives lidt generelle baggrundsoplysninger om klimaet, geologien og kulturens indflydelse på natur og landskab, samt den udvikling, der har ført til oprettelsen af nationalparker.

Første bog om de danske nationalparker, men Stoltze har også skrevet et generelt værk Dansk natur fra 2005.

Et indbydende pragtværk, hvor ord og billeder spiller godt sammen og inspirerer alle naturelskere, uanset forkundskaber, til at gå på opdagelse i de danske nationalparker.


Politiken

d. 31. juli 2010

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 31. juli 2010


Kristeligt dagblad

d. 26. maj 2010

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 26. maj 2010


Jæger

Årg. 19, nr. 8 (2010)

af

af

Torben Møller-Nielsen

Årg. 19, nr. 8 (2010)


Grønt miljø

2010, nr. 6

af

af

SH

2010, nr. 6