Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Danmarks nye dyr


Beskrivelse


Danmarks nye dyr Af Peter Bering (f. 1948) Bidrag illustrator: Eva Wulff Udgiver Gyldendal Udgivelsesår 2016 Omfang 36 sider, illustreret i farver Serie De små fagbøger Målgruppe for 10 år, for 11 år, for 9 år, let at læse Fagligt niveau Folkeskoleniveau Referencer Med litteraturhenvisninger og links Hertil findes Hertil findes opgaver på seriens hjemmeside ISBN 978-87-02-15730-7 Opstilling i folkebiblioteker 58.2 Indhold Indhold: Ny natur og nye dyr ; Ulven kommer! ; Et rovdyr ; Familien ; Farlig? ; Små dyr ; Havørnen vender tilbage ; Skabt til jagt ; Ørneland ; Dræbersnaegl ; Bævere sættes fri ; Dæmning og hule ; Bedre natur ; Mink ; De er ikke velkomne ; Dem vil vi gerne have.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2016

af

af

Stine Bille

d. 14. mar. 2016

De sidste tyve år har vi fået flere nye vilde dyr i Danmark bl.a. ulven og havørnen. Hvordan kan dyrene klare sig? Og er det alle dyrene, vi gerne vil have i landet? For 8-12-årige.

Bogen beskriver forskellige vilde dyr, som enten er vendt tilbage Danmark, eller som er nye dyrearter i landet. Undervejs fortælles om hvordan dyrene lever og overlever, hvordan de er kommet hertil og hvorfor. De fleste afsnit har et stort billede, som er med til at forklare emnet. Teksten er skrevet i korte små afsnit. Flere af de svære ord er forklaret ved siden af teksten. Forrest har bogen indholdsfortegnelse og bagest er der stikordsregister.

Bogen lever op til de mange andre bøger i serien "De små fagbøger". Bogens layout er lækkert og overskueligt med flotte billeder eller tegninger. Det er med til at understøtte teksten, og gør bogen let at læse.

For de ældste i denne aldersgruppe findes serien "Nye dyr i Danmark" af Lars Groth, som beskriver både ønsket og uønsket nye dyr i Danmark fx Nye dyr i Danmark. [Bind] 1. Der findes flere bøger om de forskellige dyrearter bl.a. Ulven af Per Straarup SøndergaardNye dyr i Danmark. Bind 1UlvenFor de ældste i denne aldersgruppe findes serien "Nye dyr i Danmark" af Lars Groth, som beskriver både ønsket og uønsket nye dyr i Danmark fx Nye dyr i Danmark. [Bind] 1. Der findes flere bøger om de forskellige dyrearter bl.a. af Per Straarup Søndergaard.