Bøger / faglitteratur / håndbøger

Danmarks sommerfugle : en felthåndbog over samtlige dag- og natsommerfugle


Beskrivelse


Felthåndbog over Danmarks 1012 storsommerfugle med fotografier af deres hvilestilling i naturlige omgivelser og en beskrivelse af deres kendetegn, forvekslingsmuligheder, flyvetid, larvetid, foderplanter og hyppighed. Med 71 farvetavler, som viser arterne som præparerede eksemplarer i naturlig størrelse.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2010

af

af

Søren Møller

d. 4. jan. 2010

Bogen henvender sig med sin rige illustrationer til en stor gruppe af naturinteresserede, og med sine nyskabelser henvender den sig også til mere videnskabeligt interesserede læsere.

Bogen omfatter alle såkaldte storsommerfugle, som er truffet i Danmark. Heraf er ca. 900 natsommerfugle, og ca. 100 dagsommerfugle. De sidste er aktive om dagen, og har ofte de flotteste farver, og er derfor de mest kendte. Alle arterne vises på ét eller flere farvefotos, optaget på levestederne, suppleret med farvebilleder af præserverede eksemplarer, så her gives mange detaljer til bestemmelse af de arter, man træffer. Hver art beskrives kort med udseende, flyvetid, biotop, fødevalg og geografisk udbredelse, og her er de seneste års udvikling opdateret. Mange arter har kun latinske navne, men for første gang har de i denne bog alle fået et velbegrundet dansk navn. Dyreverdenens systematiske slægtsskaber kan forandre sig med nye undersøgelser, og til sidst i bogen har forfatterne ud fra en række af nye undersøgelser opstillet alle danske sommerfugle i en ny systematik. Med litteraturliste og artsregister.

Danske dagsommerfugle er i forvejen godt beskrevet bl.a. i den vægtige klassiker af Stoltze: Danske dagsommerfugle, 1996, som også indeholder udbredelseskort og længere artsbeskrivelser. Natsommerfuglene, med alle danske arter, er derimod ikke før vist på denne måde og findes kun i ældre, eller mindre fuldstændige eller sværere tilgængelige bøger.

En rigt illustreret nyskabelse om danske sommerfugle for et bredt publikum.


Politiken

d. 30. jan. 2010

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 30. jan. 2010


Berlingske tidende

d. 21. dec. 2009

af

af

Jens Ejsing

d. 21. dec. 2009


Fugle og natur

2010, nr. 1

af

af

Hrc

2010, nr. 1


Aktuel naturvidenskab

2010, nr. 2

af

af

Carsten R. Kjaer

2010, nr. 2


Flora og fauna

Årg. 115, h. 4 (2010)

af

af

Jens Reddersen

Årg. 115, h. 4 (2010)


Lepidoptera

Ny serie, bd. 9, nr. 9 (2010)

af

af

Erik Steen Larsen

Ny serie, bd. 9, nr. 9 (2010)