Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Danmarks store fuglebog


Beskrivelse


Beskrivelse af samtlige 310 danske fuglearter med omtale af udbredelse, trækruter, levested, udseende, stemmen, yngleforhold og føde.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 8. sep. 2009

De fugleinteresserede får her en nyttig håndbog, der kan hjælpe med artsbestemmelsen og som giver god besked om alle de fuglearter man kan se i Danmark.

Jens Overgaard Christensen er en anerkendt ornitolog og fugletegner og forfatter og bidragyder til adskillige fuglebøger. Hver af de 310 fuglearter man har rimelig chance for at se i Danmark præsenteres over en side, med forfatterens egne fine farvetegninger og med en kompetent og factsmættet tekst, der fortæller om, hvor og hvornår arten kan ses, dens udseende, fødevalg etc.

Rækken af gode og kvalificerede bøger for det fugleinteresserede publikum er lang. Bogen kom i en første udgave i 2004 der også indeholdt 2 cd'er med fuglestemmer. Jeg har ikke kunnet finde væsentlige ændringer i teksten i de to udgaver, Der er altså ingen grund til at kassere den første udgave, eller at anskaffe den nye hvis man har 2004 udgaven i et passende antal.

En god opslagsbog om de danske fugle, der kan bruges af alle fugleinteresserede. Ingen væsentlige ændringer i forhold til den første udgave fra 2004, bortset fra at de to cd'er med sangstemmer er udeladt.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2004

af

af

Søren Brunbech

d. 2. dec. 2004

Ornitologen Jens Overgaard Christensen står både for tekst og illustrationer til denne traditionelle introduktion til de fugle man kan se i Danmark. Hver af de godt 300 arter bliver beskrevet over én side. De smukke farvetegninger viser typisk fuglen siddende og i flugt. I teksten angives først navnet på dansk og latin og fuglens størrelse, og i en række faste rubrikker beskrives forekomst, levested, udseende, rede, æg og unger og føde. Et lille kort viser udbredelse, og hvornår arten almindeligvis forekommer i Danmark. Stemmen beskrives også, men for ca. halvdelen af fuglenes vedkommende viser et symbol, at man også kan høre sangen på én af de to medfølgende cd'er. Interessen for fugle er som bekendt stor hos de mange naturinteresserede, men de har unægtelig også mange gode alternativer at vælge mellem når det gælder introduktioner som denne til fuglenes verden. Politikens store fuglebog, 3. udg. 2004, med nye tegninger af Carl Christian Tofte, er lidt flottere i udstyret og med lidt mere udførlig beskrivelse af de enkelte arter, men har til gengæld færre fuglestemmer på den medfølgende cd.


Politiken

d. 11. dec. 2004

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 11. dec. 2004


Jyllands-posten

d. 30. jan. 2005

af

af

Tina Bryld

d. 30. jan. 2005


Dansk Ornithologisk Forenings tidsskrift

Årg. 100, nr. 1 (2006)

af

af

Johannes Erritzøe

Årg. 100, nr. 1 (2006)


Flora og fauna

Årg. 111, h. 3 (2005)

af

af

Rune Sø Neergaard

Årg. 111, h. 3 (2005)