Bøger / faglitteratur / bibliografier

Danmarks Titanic : historien om den største danske skibskatastrofe


Beskrivelse


Historien om det danske passagerskib S/S Norge, der sank d. 28. juni 1904 på sin vej over Atlanten. Katastrofen kostede 635 menneskeliv. Læseren bliver "guidet" rundt på skibet og centrale personer præsenteres. Vi følger kampen for livet i redningsbådene beskrevet via centrale personer og hører om deres redning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 16. okt. 2018

Kender du Norge? Ikke landet men det danske passagerskib der sank d. 28 Juni 1904 på sin vej over atlanten. Hvis ikke, så bør du kigge nærmere på denne bog der beskriver katastrofen minut for minut. For læseren af danske katastrofe fortællinger.

Bogen indledes med et kort forord, hvor forfatteren beskriver baggrunden for bogen. Herefter indledes fortællingen om katastrofen der kostede 635 menneskeliv. Fortællingen startes i København hvor læseren bliver "guidet" rundt på skibet og centrale personer præsenteres. Herefter beskrives den videre færd indtil katastrofen indtræffer. Vi følger kampen for livet i redningsbådene beskrevet via centrale personer og hører om deres redning. Sidste del af bogen bruger forfatteren på forlisets efterspil, en epilog, kildehenvisning samt en tak.

En ting er helt sikkert og det er, at forfatteren Søren Flott har skrevet en meget medlevende historie og at han virkelig forstår at sætte scenen. Som læser bliver man nærmest suget ind i fortællingen og kan nærmest lugte saltvandet. Teksten er velskrevet og velformuleret, og man fornemmer respekten for katastrofen. En glimrende bog der belyser et stykke, glemt!, danmarkshistorie.

For yderligere litteratur om skibskatastrofer se fx litteratur om TitanicSkibet der forsvandt fx eller Skibet der forsvandt om Hans Hedtofts forlisFor yderligere litteratur om skibskatastrofer se fx litteratur om Titanic fx Titanic eller om Hans Hedtofts forlis.


Jyllands-posten

d. 20. jan. 2019

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 20. jan. 2019