Bøger / faglitteratur / håndbøger

Danmarks træer og buske


Beskrivelse


DANMARKS TRÆER OG BUSKE af skovrider Henrik Staun og forstkandidat Peter Friis Møller er en omfattende bog om skovens og det åbne lands træer og buske. Her er spændende historier om træer og skovhistorie krydret med botaniske fakta, oprindelse, brug og forekomst. De mange vellignende fotos – flere af hver art - gør bogen utrolig brugbar og uundværlig for enhver, der er natur- og haveinteresseret samt for den professionelle bruger. Udførlige beskrivelser af danske træer og buske med gennemgang af kendetegn, økologi og anvendelse, navnets oprindelse, forvekslingsmuligheder og forekomst Illustreret med 40 kort og 600 fotos Træernes og buskenes bygning, deres udviklingshistorie og forekomst i Danmark, deres udnyttelse og voksesteder, navngivning og systematik. Illustreret nøgle over træer og buskes kendetegn gør det muligt at finde frem til den rigtige art eller slægt. Oversigt over de omtalte vedplanters navne på dansk, latin, svensk, norsk, engelsk og tysk. En bog for den seriøst interesserede. 2. opdateret udgave. 1. udgave udkom som Politikens Håndbøger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 17. mar. 2015

Vi kender alle vedplanterne, træerne og buske, og kan uden vanskeligheder skelne dem fra andre vækster. Men hvordan er det ellers lige med dem? Særligt interesserede og fagfolk få her en up to date beskrivelse af alle danske vedplanter.

Danmarks træer og buske foreligger for første gange efter den oprindelige udgivelse i 2001 i en ny, ikke voldsomt redigeret udgave. Som den oprindelige udgave, er der tale om en grundig og fuldstændig beskrivelse af alle danske vedplanter udenfor de egentlige havearter. Efter en kort indledning beskrives planterne enkeltvis og meget detaljeret.

En meget smuk og nødvendig bog om de danske træer og buske, der i sin tone og grundighed henvender sig til både den almindelige læser og den professionelle skovmand. 2. udgave er uden de store ændringer, men opdateringen er alligevel vigtig. Bogen er gennemillustreret med samme flotte fotos som tidligere udgave, og bogen er relativt nem at finde rundt i - også for læge læsere. Litteraturlister og registre er også ført up to date.

Vedplanterne er selvfølgelig med i de væsentligste floraer som fx Den nye nordiske flora, men i denne bog overgår beskrivelsen af arterne, hvad vi møder der.


Skoven

Årg. 47, nr. 6/7 (2015)

af

Årg. 47, nr. 6/7 (2015)