Bøger / faglitteratur / håndbøger

Danmarks vilde lægeplanter


Beskrivelse


Gennemgang af 100 danske planter og deres anvendelse som lægeplanter. Desuden beskrives brugen af plantemedicin gennem tiderne, planternes virksomme stoffer samt hvordan de anvendes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2014

af

af

Katja Larsen

d. 27. aug. 2014

Bogen er til den botanik- og/eller medicininteresserede læser. Målgruppen er måske ikke den største på bibliotekerne, men bogen er flot og grundig.

Bogen indledes med afsnit der giver en bred gennemgang af brugen af plantemedicin op gennem tiden, både i Danmark og andre dele af verden. Forfatterne fortæller om planternes virksomme stoffer, hvilke plantedele der anvendes samt hvordan de er blevet præpareret. Fokus i bogen er på 100 danske planter og deres nutidige anvendelse som lægeplante. I de tilfælde hvor der er videnskabelig dokumentation for planternes virkning refereres der hertil. Der er både dansk og latinsk register, referencer til videnskabelig dokumentation, litteraturliste og ordliste.

Af anden litteratur om lægeplanter er der blandt andet Lægeurter i krukker fra 2012, som indeholder færre planter, men hvor registertilgangen til lægeplanterne både er lidelsen og lægeplanterne. I nærværende bog kan der kun slås op på planternes navne - både danske og latinske.

Det er en grundig og flot gennemgang af 100 danske vilde planters nutidige anvendelse som lægeplanter.