Bøger / faglitteratur

Danmarks vilde orkidéer


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2010

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 27. apr. 2010

Dette er bogen for begyndere og fortsættere udi studiet af vilde orkideer.

De to forfattere er henholdsvis lektor ved Statens Naturhistoriske Museum og tidligere skovfoged. Fotografen er en anerkendt naturfotograf. Bogen er en specialflora over de 47 arter og underarter af orkideer i Danmark. Et generelt afsnit på knap 80 sider beskriver deres karakteristika, voksesteder, deres usædvanlige livscyklus mv. Derefter er der en egentlig flora i traditionel forstand med bestemmelsesnøgle og beskrivelse af kendetegn, udbredelse, værd at vide og voksesteder. Det særlige ved de enkelte arter er også beskrevet. Endelig et afsluttende kapitel til interesserede i at finde orkideer i naturen. Bogens fotografier er i bedste kvalitet. Derudover er der små danmarkskort med de enkelte arters udbredelse og forekomst. Sprogligt let tilgængelig uden at der er slækket på et fagligt højt niveau.

Andre bøger om orkideer tager udlandet med og er som sådan ikke specielt rettet mod danske forhold. Denne er velegnet til danske interesserede.

Bogen er vel det tætteste man kan komme på en komplet begynder- og fortsætterbog, for lånere der er interesserede i orkideer.


Flora og fauna

Årg. 116, h. 4 (2010)

af

af

Rasmus Ejrnæs

Årg. 116, h. 4 (2010)


Urt

Årg. 35, nr. 1 (2011)

af

af

Ole B. Lyshede

Årg. 35, nr. 1 (2011)