Bøger / faglitteratur / håndbøger

Danmarks vilde spiseplanter


Beskrivelse


Gennemgang af 100 vilde spiseplanter med navn, voksested, udbredelse, beskrivelse, historisk anvendelse, anvendelse og særlige forholdsregler under plukning eller tilberedning. Desuden 24 opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2016

af

af

Conni Boll Christensen

d. 29. aug. 2016

Svampesamlere har fået selskab af flere, der har fået øje på naturens råvarer. Blåbær, havtorn og ramsløg hører til på hitlisten over vilde bær og planter, der bruges i madlavningen. Har du lyst til at undersøge naturens spisekammer nærmere, er denne bog lige noget for dig.

Bogen fortæller kort om de etnobotaniske værker, der gennem årene er udkommet, og som er medvirkende til, at vi i dag har et godt grundlag for at beskrive de vilde planter og deres anvendelse. I alfabetisk orden beskrives 100 vilde danske spiseplanter ved navn, voksested, udbredelse, beskrivelse, forveksling, høsttidspunkt, evt. historisk anvendelse, næringsindhold, forslag til tilberedning samt særlige forholdsregler under plukning eller tilberedning. Alle planter er illustreret med farvefotos. Afsluttes med 24 siders grundopskrifter, ordliste, litteraturliste, dansk register og latinsk register. Samme ophav, udstyr og layout som Danmarks vilde lægeplanter.

Flot og grundig håndbog, hvor fotografierne for mig at se er i særklasse.

Claus Meyers NaturalmanakNaturens køkkenNaturkogebogen er opdelt efter årstider og har fokus på beskrivelse af planterne, mens opskriftsdelen fylder mest i Naturens køkken og NaturkogebogenClaus Meyers Naturalmanak er opdelt efter årstider og har fokus på beskrivelse af planterne, mens opskriftsdelen fylder mest i og NaturkogebogenClaus Meyers Naturalmanak er opdelt efter årstider og har fokus på beskrivelse af planterne, mens opskriftsdelen fylder mest i Naturens køkken og .