Bøger / faglitteratur / bibliografier

Danmarkshistorien : samfund, livsformer og politik


Beskrivelse


Danmarks historie fra oldtiden til nutiden. Tværfagligt fokus med bidrag af både arkæologer, etnologer og historikere.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2019

af

af

Martin Minka Jensen

d. 29. aug. 2019

Omfattende værk om danmarkshistorien. Beskriver Danmarks historie fra oldtiden til nutiden. Tværfagligt fokus med bidrag af både arkæologer, etnologer og historikere. For historieinteresserede.

Gennem fem kapitler fortælles Danmarkshistoriens hovedtræk fra oldtid til nutid i et tværfagligt lys. Værket rummer forskelligartede vinkler metodisk og har derfor både arkæologiske, etnografiske og historiske betragtninger. Materielle og idémæssige påvirkninger af historien fremlægges. De fem kapitler er kronologisk inddelt efter tid og lyder som følgende: 1. Istid til middelalder, 2. Danmarks opståen i Europa - middelalder, 3. De danske kongers stat - 1400-1848, 4. Industrialder, klassesamfund og ekspansiv stat - 1948-1960 og kapitel 5. Urbanisering og forstærket globalisering - 1960 til i dag. Værket er gennemgående illustreret med billeder, kort og tegninger.

Meget velfunderet og metodisk gennemarbejdet formidlingsværk. De mangeartede betragtninger på, hvad der har påvirket historien i forskellige retninger, nuancerer fortællingen om danmarkshistorien. Alsidigt kildegrundlag og tværfagligt fokus gør fortællingerne levende. Sproget er overvejende akademisk, men meget flot beskrivende, hvilket rækker ud til en større målgruppe. Vægtigt standardværk til brug i en bredere formidling af danmarkshistorien.

Sammenlignelig, men dog mere kortfattet er OverblikDanmarks historie - i grundtræk og den lidt mere omfangsrige Danmarks historie - i grundtrækSammenlignelig, men dog mere kortfattet er Overblik og den lidt mere omfangsrige .


litteratursiden.dk

d. 10. jan. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 10. jan. 2020

Opdelt i fem store periodeafsnit gennemgås Danmarkshistorien på tværs af en række forskere tilknyttet Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet. Forfatterne er arkæologer, etnologer og historikere, ...


Berlingske tidende

d. 11. sep. 2019

af

af

Bent Blüdnikow

d. 11. sep. 2019


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 223 (2019)

af

af

David Kyng

Nr. 223 (2019)Informationer og udgaver