Bøger / faglitteratur

Danmarkshistorien : en krønike fra oldtiden til nu


Beskrivelse


Forlagets beskrivelse: Konger, dronninger, politikere, erhvervsfolk, bønder, videnskabsmænd og kunstnere. Mænd og kvinder. Krige, slag, optøjer, revolutioner, skandaler og politiske rævekager. Peder Christoffersen fortæller historier. Om mennesker, både høj og lav, og om begivenheder, både kendte og ukendte ? og han formår at kæde det hele sammen til en lang krønike om os. Danskerne. Peder Christoffersen fortæller i ét bind hele Danmarkshistorien. Fra oldtiden over alle vores tider, jernalderen, bronzealderen, vikingetiden, forbi middelalderen og op til det 20. århundrede.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2009

af

af

Anny Skov Madsen

d. 22. sep. 2009

Journalistens danmarkshistorie er skrevet så lettilgængeligt, oplysende og fængende at alle unge som ældre kan være med. Her gives der et glimrende overblik, udviklingen gennem tiderne er beskrevet i korte træk, og den personlige vinkling betyder underholdning på højt niveau.

Hele danmarkshistorien fra ca 10.000 før Kristus til i dag er delt op i små kapitler med hver sin markante overskrift. Det er menneskerne, på godt og ondt og i alle lag, der har formet og bidraget til landet og gjort det til en moderne og demokratisk velfærdsstat, der er i centrum. Vi hører om konger og statsmænd, markante personligheder, arbejdere og bønder. Der er meget kulturstof, og de kulturelle og sociale spændinger er i de forskellige perioder sat ind i nye sammenhænge. Det hele er vinklet med journalistens sans for bemærkelsesværdige sjove og tilfældige detaljer, der gør læsningen til en leg. Forfatteren er også kendt under navnet "Pedro", som han i mange år markedsførte sig under på "Ekstrabladet".

Forbillederne er uden tvivl Søren Mørch, Paul Hammerich og Malin Lindgrens værker. P. Christoffersen har tidligere skrevet i samme form, men i en kortere version Pedros danmarkshistorie, 2002 og Danmark i det 20.århundrede, 2006.

Det er imponerende, at danmarkshistorien i ren tekst kan skrives så appetitvækkende og let med mange finurlige detaljer, så man får lyst til selv at læse videre.


Politiken

d. 24. okt. 2009

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 24. okt. 2009


Jyllands-posten

d. 21. okt. 2009

af

af

Gerhardt Eriksen

d. 21. okt. 2009


Militært tidsskrift

Årg. 139, nr. 1 (2010)

af

af

Poul Grooss

Årg. 139, nr. 1 (2010)


Gymnasieskolen

Årg. 93, nr. 1 (2010)

af

af

Sune Weile

Årg. 93, nr. 1 (2010)