Bøger / faglitteratur / quizzer

Danmarksquizzen : 500 spørgsmål om Danmark


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2019

af

af

Stine Grabas

d. 10. dec. 2019

Tre bøger, hvor du skal svare på spørgsmål om Danmark, julen eller kæmpe med tændstikker i hovedbrudsopgaver. For alle aldre, men spørgsmålene kan være svære.

Quizbøger i forskellige sværhedsgrader, hvor den ene handler om Danmark og den anden om julen. "Danmarksquizzen" indeholder 500 spørgsmål i ti kategorier som fx geografi, historie, citater og sport. Der er fire svarmuligheder til hvert spørgsmål, og det rigtige svar findes i en liste bagerst i bogen. "Alletiders julequiz" indeholder ligeledes 500 spørgsmål, hvor bogen er delt op i ti emner. Quiz eksempelvis om julens karakterer, juletro eller om juletræet. Bagerst findes en liste med svar. "Hovedbrud med tændstikker" indeholder 100 tændstiksgåder inddelt i tre sværhedsgrader. Der er på forhånd givet en figur, og din opgave er at flytte enkelte for at skabe nye figurer.

Hyggelige quizbøger for hele familien, men sværhedsgraden er høj selv for voksne. Hovedbruddene med tændstikkerne er mere for hele familien, hvor alle kan være med. Layoutmæssigt er bøgerne meget simple, men det virker.

De seneste år er der ikke udkommet mange quizbøger. I 2018 udkom QuizbogenGriske grinebidere - og andre grumme grublerier, som er mere omfangsrig. For børn er der hovedbrudsopgaver i Griske grinebidere - og andre grumme grublerierDe seneste år er der ikke udkommet mange quizbøger. I 2018 udkom Quizbogen, som er mere omfangsrig. For børn er der hovedbrudsopgaver i .Informationer og udgaver