Bøger / faglitteratur

Dans over Atlanten : USA - Danmark 1900-2014


Beskrivelse


Historien om Den Kongelige Ballet og de danske dansere, der fik succes i USA, og om de amerikanske dansere og koreografer, som fik afgørende indflydelse på dansen i Danmark.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2015

af

af

Conni Boll Christensen

d. 15. jan. 2015

Balletinteresserede får historien om de helt særlige danserelationer, der har været mellem USA og Danmark siden midten af 1950èrne.

Danmark er et gammelt balletland med en hævdvunden tradition, hvor især August Bournonville og hans værker står som lysende stjerner. USA repræsenterede fornyelse af den klassiske ballet og introducerede begrebet "modern dance". Bogen fortæller om dansetrafikken mellem de to lande, om gæstedansere og -koreografer, om Den Kongelige Ballets 11 turnéer i USA fra 1956-2001, om amerikanske balletkompagniers besøg i København og om de 3 Bournonville festivaler afholdt i 1979, 1992 og 2005. Balletmester Nikolaj Hübbe har skrevet forordet, Han står sammen med American Friends of the Royal Danish Ballet bag udgivelsen, der er spækket med fotos fra balletopsætninger. Teksten, som er skrevet af balleteksperten Erik Aschengreen, indeholder mange faktuelle oplysninger om personer, der gennem årene har bidraget til dansestrømningerne mellem USA og Danmark. Indeholder alle relevante registre og lister.

Flot ballethistorisk og faktuelt værk som i billeder og letflydende tekst fortæller om danserelationerne mellem USA og Danmark. Om de to landes udveksling af dansere, koreografer og balletmestre til gensidig inspiration.

Udgives samtidig på amerikansk. Solodanseren Peter Martins har skrevet Fjernt fra Danmark om sin karriere i USA.


Jyllands-posten

d. 10. dec. 2014

af

af

Henrik Lyding

d. 10. dec. 2014