Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dansen gennem sommeren


Beskrivelse


De to arbejdsløse venner Jac og Stankelben oplever sammen med den jævnaldrende Lisa deres livs ferie. Men deres drømmeverden brister, da en motorcykelbande indfinder sig på campingpladsen, hvor de bor.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Leif Frandsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Seriens karakteristiske omslag er ændret, den nederste del er en sort silhuet af de 3 hovedpersoner på orange baggrund. Jac (16 år) oplever i en hektisk sommer en følelsesmæssig udvikling ogmodning. Han træffer Lisa på et discotek og hans famlende forelskelse bliver gengældt, og der udvikler sig et intenst kærlighedsforhold. Sammen med vennen Stankelben tager de på ferie, og nubegynder den lykkelige tilværelse at vakle på grund af jalousi. L. og S. føler sig draget mod hinanden. J. reagerer mod dette indgreb i hans »verden«, men de når frem til en forståelse og opleverat kunne holde af hinanden alle 3. Men samfundets umenneskelighed og afstumpede indflydelse på menneskers følelsesliv vil ikke lade dem være, deres nye univers ødelægges i kraft af en banderockere, som dræber S. i hans fortvivlede forsøg på at hindre deres overgreb på L. -Handlingen er fortalt med humoristisk anstrøg. Sproget er rigt og varieret. Personerne virker meget voksne afderes alder og må være talerør forforfatterens filosoferen og ironiseren over menneskelige relationer. Men det rokker ikke ved det faktum, at bogen er værdifuld og et godt supplement til de øvrige»kærligheds«-bøger. For modne læsere i 8.-10. kl. Udlån og klassesæt.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Margot Andreasen (børn)

d. 18. dec. 2018

Jacob og Morten har været arbejdsløse i et årstid. Den ene dag går som den anden, indtil Jacob møder Lisa og forelsker sig. Hun er anderledes og utraditionel. Da de alle tre fungerer godtsammen, beslutter de sig for at tage på campingtur sammen. Balancen i deres forhold forrykkes imidlertid, da Jacob finder ud af, at Lisa også går i seng med Morten. Lisa får dog Jacob til atacceptere den kendsgerning, at hun holder af dem begge, ligesom hun gør ham klart, at hendes forhold til ham ikke kan vare evigt. Balancen genoprettes således mellem de tre, indtil en rockergruppegør sin entré på campingpladsen. Lisa bliver overfaldet, og Morten dræbt i et forsøg på at redde hende. Jacob og Lisa rejser hjem, men skilles kort tid efter. - Historien er en jeg-fortælling medlacob som fortælleren. Stilistisk bevæger den sig mellem langtrukne refekterende passager og melodramatiske optrin. Tematisk bevæger den sig mellem et socialrealistisk og et følelsesmæssigt plan.Hvad det egentlig erforfatteren har villet med bogen, udover at fortælle at lykken er forgængelig, er jeg ikke blevet klog på. På mig virker den teatralsk og fortænkt i sin person- ogproblemfremstilling. - Ung i dag-bog forsynet med ny forside, bestående af silhuetbillede af hovedpersonerne. Fra ca. 13 år.


litteratursiden.dk

d. 29. maj 2017

af

af

Lida Wengel

d. 29. maj 2017

Ungdomsroman om kærlighed, sommer og slangen i græsset. Om den sidste ubekymrede sommer, sommeren inden alt bliver anderledes. ’Dansen gennem sommeren’ følger vennerne Jac og Stankelben gennem en skæb...


Politiken

d. 9. juni 1998

af

af

Christian Graugaard

d. 9. juni 1998


Kristeligt dagblad

d. 3. aug. 1981

af

af

Hans Chr. Wive

d. 3. aug. 1981


Folkeskolen

årg 99, nr 12 (1982)

af

af

Bent Rasmussen

årg 99, nr 12 (1982)


Frederiksborg Amts avis

d. 17. okt. 1983

af

af

L. B.

d. 17. okt. 1983


Weekendavisen

d. 20. nov. 1981

af

af

Finn Stein Larsen

d. 20. nov. 1981


Børn & bøger

årg 34, nr 5 (1981)

af

af

Tove Smidth, Tine Smidth

årg 34, nr 5 (1981)


Lands-avisen Aktuelt

d. 13. juli 1981

af

af

Steffen Larsen

d. 13. juli 1981


Land & folk

d. 17. nov. 1981

af

af

Herman Oschlak

d. 17. nov. 1981