Bøger / skønlitteratur / roman

Danser


Beskrivelse


Biografisk roman om den russiske danser Rudolf Nurejev, hans opvækst i et fattigt Rusland, hans triumf om balletdanser, og hans afhopning til Vesten, samt om hans liv i overhalingsbanen i USA.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2003

af

af

Karsten Just

d. 9. okt. 2003

I denne fremragende og medrivende roman beskriver Colum McCann Rudolf Nurejevs liv og skæbne, fra han som 6-årig viser sine evner som danser for en forsamling af krigsinvalider på et lokalt hospital til hans senere liv som feteret danser i Vesten, efter afhopningen fra Rusland. Et flot og indlevet portræt af denne sublime danser, et menneske som på trods af alle omvæltninger forbliver russer i sit indre. En skildring af eneren, som vil frem i verden og når sine mål gennem hårdt arbejde og tro på sig selv, og samtidig en beskrivelse af tiden og de personligheder han støder på, skildret fra mange forskellige synsvinkler og af mange forskellige stemmer, som giver et indgående portræt af Rudik, som han kaldes. Flot, underholdende roman, som har kostet megen research, men som fængsler læseren. Et hudløst portræt af kunstneren som mod alle odds overvinder alle besværligheder, og en skildring af hvordan eneren kan gøre en forskel.


litteratursiden.dk

d. 3. maj 2004

af

af

Suzanne Bang

d. 3. maj 2004

Biografisk roman om den russiske danser Rudolf Nurejev, hans opvækst i et fattigt Rusland, triumf som balletdanser og afhopning til Vesten, samt om et liv i overhalingsbanen i USA. Anbefalet af bibli...


Kristeligt dagblad

d. 21. okt. 2003

af

af

Leon Jaurnow

d. 21. okt. 2003