Bøger / faglitteratur / bibliografier

Dansk design nu


Beskrivelse


Dansk design nu? er den første samlede fremstilling af dansk design i det 21. århundrede. Gennem 30 rigt illustrerede temaartikler og 20 interviews kaster bogen lys over den komplekse udvikling inden for de seneste 15 års design i Danmark. Fra nye generationers frembrud i tiden omkring 2000 til nutidens mangfoldighed af designere, tendenser og stilpositioner. Bogen kommer bredt rundt om begrebet design med ikoniske eksempler fra beklædning, legetøj, møbler, køkkendesign, grafisk design, lyddesign, kunsthåndværk, industrielt design, det offentlige rum og arkitektur, ligesom den også forholder sig til designpolitik, bæredygtighed og velfærdsdesign.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 19. okt. 2016

Omfattende værk om tendenser i dansk design i perioden 2000-2015 . For designinteresserede.

Bogens mission er at præsentere dansk design og designkultur efter år 2000. Dette gøres via en længere række tekster fra danske designforskere og designformidlere. Teksterne har hver sit fokus, men samlet giver de et overblik. Bogens kapitler er inddelt efter emne, og omhandler hver sin type design som fx det offentlige rum, kroppen kunsthåndværk og boligen. Hvert emne består af tekster, men rummer også interviews med designere. Bogen afsluttes med en tidslinje hvor udstillinger, produkter og andet sættes ind i en kronologisk sammenhæng. I marts 2016 åbnede Designmuseum Danmark en udstilling med samme navn som bogen, og hvor de fleste af bogens objekter var udstillet. Bogens redaktør Lars Dybdahl er forskningschef på Designmuseum Danmark. Han står bag en række udgivelser, primært om forskellige typer design.

En flot, fyldig og stramt designet udgivelse, der kommer i dybden med mange aspekter af nyt dansk design, og de tendenser, der har været skelsættende fra 2000 til 2015. De korte tekster kommer vidt omkring, men laver et stort helhedsbillede. De talrige fotos og illustrationer underbygger teksten flot, og skaber et monumentalt værk om dansk designhistorie uden sidestykke.

Der findes ikke et andet omfattende værk om nyt dansk design. Bøger som fx 101 danske designikoner af samme forfatter, har et retrospektivt fokus.


Politiken

d. 23. nov. 2016

af

af

Lars Hedebo Olsen

d. 23. nov. 2016


Berlingske tidende

d. 20. okt. 2016

af

af

Torben Weirup

d. 20. okt. 2016