Bøger / faglitteratur / bibliografier

Dansk design


Beskrivelse


En historisk gennemgang af hvad dansk design er fra vikingetidens skibe, over middelalderens malede våbenskjolde og møbelklassikerne fra begyndelsen af 1900-tallet, til tøjmoden i begyndelsen af det nye årtusinde.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Lene Kristiansen

2006

BOGEN om dansk design! Flot, fascinerende og (alt)favnende dækker Thomas Dickson (arkitekt, industriel designer, journalist og i dag forskningslektor ved Center for Designforskning) hele vores danske designhistorie. Fra de tidligste tider til lige for et øjeblik siden. Om det æstetiske og smukke design, men også en bog der anlægger designerens synsvinkel og ser på, hvorfor og hvordan et design finder sin form, hvad der betinger en kommerciel succes og hvordan de teknologiske, sociale, innovative og brugsmæssige aspekter indgår i skabelsen af nye designs, nye løsninger. Det er tankevækkende, hvor meget naturforhold, lys/mørke mv. betyder, og hvor stor fællesidentitet vi helt naturligt har i vores "designede" historie og hverdag. Kapitlerne dækker: Produktdesign, Tekstil- og tøjdesign, Møbler og boligindretning, Bygningen og design (arkitektur er valgt fra), Arbejdets design, Transportdesign, Offentlig design, Grafisk design og Nye tider og ny design. Hver del tager afsæt i de historiske fakta og går kronologisk frem til i dag. Teksten er renset for indforståede fagudtryk og er både spændende, underholdende og fyldt med aha-oplevelseer, lige til at gå om bord i. Har tyngde (også rent bogstaveligt) som opslagsbog, fra mågestellet til Outlandish, men også en bog, der indbyder til at blive læst fra ende til anden. Flotte billeder - naturligvis i designet layout.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Martin Jørgensen

d. 8. nov. 2017

Rejse gennem Danmark som design-nation. Bogen beskriver historien og de mange facetter af dansk design, fra tekstiler og produkter til offentlige rum og møbler. For læsere med interesse for design.

Danmark kan uden tøven kalde sig en design-nation. Denne udgivelse samler de mange forskellige retninger designbegrebet dækker over, og forsøger at give en gennemgang og et overblik fra vikingetiden til nu. Bogen koncentrerer sig mest om perioden efter 2. verdenskrig. Overblikket er lige dele designhistorik og sociale og kulturelle effekt, og især det nyere design er ofte formet af vores måde at leve på, hvor en pragmatisk og problemløsende tilgang med en stram æstetik, er kendetegnende. Stort set alle facetter af design dækkes som fx produktdesign, tøjdesign, offentlige rum, transport og grafisk design. Forfatter er arkitekt, industriel designer og forfatter.

En sand tour de force gennem dansk designs stolte tradition. Det er en både fysisk og indholdsmæssig stor bog, som er gennemarbejdet og grundig, og som både oplyser og ser rigtig godt ud på sofabordet. En lækker udgivelse, der dog er en anelse uhandy. Sproget er på alment niveau og den tospaltede tekst ledsages af fotos.

Bogen er udkommet i to tidligere versioner, senest Dansk designDansk design nu. Som tidligere er der også denne gang opdaterede afsnit og fotos, der dækker seneste dansk designs seneste bevægelser og udviklinger. nu dækker også dansk design efter 2000Bogen er udkommet i to tidligere versioner, senest Dansk design. Som tidligere er der også denne gang opdaterede afsnit og fotos, der dækker seneste dansk designs seneste bevægelser og udviklinger. dækker også dansk design efter 2000.


Sløjd

2008, nr. 6

af

af

TP

2008, nr. 6


Historie

2007, nr. 1

af

af

Jeppe Norskov Kristensen

2007, nr. 1


Gymnasieskolen

Årg. 90, nr. 7 (2007)

af

af

Gunnar Bay

Årg. 90, nr. 7 (2007)


Kunstuff

2006, No. 12

af

af

Charlotte Jul

2006, No. 12