Bøger / faglitteratur

Dansk sproghistorie. Bind 1 : Dansk tager form


Beskrivelse


Behandler de kilder, der ligger til grund for vores viden om det danske sprog, sprogteorier, sprogfamilier og sprogets rolle for identiteten og nationalfølelsen. Giver en gennemgang af værker om sproghistorie gennem tiden, vigtige ordbøger, grammatikker og fonetikker.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Jytte Bræmer

d. 11. nov. 2016

1. bind af nyt 6-bindsværk om dansk sproghistorie på et højt fagligt niveau. Et blivende pragtværk, der mest vil blive læst af fagfolk.

Det er Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, der står bag udgivelsen af et stort anlagt 6-binds værk om dansk sproghistorie. I det første bind behandles de kilder, der ligger til grund for vores viden på området, sprogteorier, sprogfamilier og sprogets rolle for identiteten og nationalfølelsen. Vi får en gennemgang af værker om sproghistorie gennem tiden, vigtige ordbøger, grammatikker og fonetikker. Et afsnit er helliget skriftens historie med afstikkere til lysskrift, stenografi og blindskrift. Afsluttes med fyldig litteraturliste og er illustreret. Til udgivelsen knytter sig dansksproghistorie.dk med udvidet materiale.

Et usædvanligt flot pragtværk både hvad angår udstyr og boghåndværk, og i særdeleshed den grundige præsentation af emnet på et højt fagligt niveau. Det er absolut et blivende værk, som der udkommer få af efterhånden. Alle, der interesserer sig for sproget, kan finde spændende stof heri, men samlet set vil det være et værk for fagfolk. Det er mange forskellige fagfolk, der har bidraget til værket, hvilket giver lidt overlap i artiklerne.

Afløser og ligger i forlængelse af hovedværket på området indtil nu Det danske sprogs historie. Bind 1. Sprogforskerens Allan Karker har skrevet om området i kortere form Politikens sproghistorie og Dansk i tusind årDet danske sprogs historie. Bind 1 : Fra guldhornene til Jyske lovPolitikens sproghistorieDansk i tusind årAfløser og ligger i forlængelse af hovedværket på området indtil nu Det danske sprogs historie. Bind 1. Sprogforskerens Allan Karker har skrevet om området i kortere form og Dansk i tusind årAfløser og ligger i forlængelse af hovedværket på området indtil nu Det danske sprogs historie. Bind 1. Sprogforskerens Allan Karker har skrevet om området i kortere form Politikens sproghistorie og .


Berlingske tidende

d. 3. dec. 2016

af

af

Søren Kassebeer

d. 3. dec. 2016