Bøger / faglitteratur / grammatikker

Dansk syntaks : indføring i dansk sætningsgrammatik og sætningsanalyse


Beskrivelse


Dansk Dansk syntaks handler om, hvordan ord kombineres til større helheder - til ordgrupper og sætninger. - Christian Becker-Christensen præsenterer grundmønstrene for sætningsdannelsen og beskriver, hvordan vi opbygger forskellige typer af sætninger i dansk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2010

af

af

Jytte Bræmer

d. 7. sep. 2010

Studerende på de videregående uddannelser.

Bogen kan betegnes som en dansk grammatik for viderekommende. De basale ting, som kendskab til ordklasser og bøjninger forudsættes bekendt. Syntaks er studiet og beskrivelsen af, hvordan ord sammenkædes og ordnes til større helheder, og det er denne sætningsbygning, der er emnet for bogen. Den er meget grundig og opbygget i en klar og tydelig struktur, så den også kan bruges som håndbog. Udover almindeligt stikordsregister afsluttes bogen med en lille ordbog over de mest almindelige grammatiske begreber.

Basisgrammatikken kan findes mange steder, bl.a. i Politikens Nudansk grammatik, 4. udgave, 2003. For samme målgruppe findes Dansk sprog : en grundbog, 2. udgave, 2007, der også indeholder grammatikken, men som kommer bredere rundt om det danske sprog.

En dansk grammatik for viderekommende, der først og fremmest forklarer og beskriver sætningsopbygningen - grundmønstre og opbygningstyper.