Bøger / faglitteratur / biografier

Danske dynastier


Beskrivelse


Om 17 af de rigeste og mest magtfulde familiedynastier i Danmark.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

En ganske interessant bog om 17 af Danmarks gamle rige familier, som uden den store formidlingsindsats nok skal finde vej til såvel læsere af avisernes lyserøde erhvervssider som til læsere af ugebladenes sladderspalter.

Jakobsen er erhvervsjournalist og har desuden skrevet krimier. I denne veloplagte bog skildres nogle af Danmarks rigeste familier, der i generationer har drevet store godser eller virksomheder. Disse magtfulde familiedynastier har ofte indbyrdes forretningsmæssige og sociale relationer, ligesom flere af dem omgåes kongehuset. Man kan læse om familierne bag virksomheder som fx Danfoss, Grundfos, Lego, Mærsk, F.L. Smith, Bestseller og Ecco, og af godser er der blandt andet Frijsenborg, Wedellsborg og Bregentved. Ikke alle familier har villet bidrage til bogen, hvorfor kapitlerne er af forskellig beskaffenhed. Jakobsen lægger ikke fingrene imellem i skildringen af familiernes økonomi eller i vurderingen af de unge hovedrige arvingers opførsel. Heller ikke diverse opgør og stridigheder internt i familierne eller i virksomhederne i forbindelse med generationsskifte eller arvesager bliver forbigået i tavshed, tværtimod medtages adskillige farverige detaljer.

Der findes adskillige nyere bøger om stærke og karismatiske erhvervsfolk fra bl.a. Mærsk, Grundfos og Danfoss, og disse har påkaldt sig stor opmærksomhed ved udgivelsen.

Velskrevet, underholdende og lidt skandalelysten bog om Danmarks gamle, rige familiedynastier. Kendiseffekten vil givetvis tiltrække mange læsere.


Lederne

Årg. 92, mar. (2008)

af

af

Ulla Bechsgaard

Årg. 92, mar. (2008)