Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Danske eventyr i Iran


Beskrivelse


En fortælling om Iran gennem de danskere, der i tidernes løb er rejst til landet for at prøve lykken.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2017

af

af

Hamide Kara

d. 29. maj 2017

Om danskere der er rejst til Iran for at prøve lykken og skabt historiske bånd. Til eventyrlystne læsere der vil kende Iran, det gamle Persien.

Ved et tilfælde oplever journalist og forfatter Morten Hansted Iran i 2014 og beslutter sig derefter for at lære landet at kende. Over 8 kapitler gengiver Hansted danskeres beskrivelser af Iran og hvert kapitel inddrager også de samfundsændringer, som har præget landets tidsperioder. Beskrivelserne spænder fra de første danske buslinjer i Iran, kongefamiliens deltagelse i shahens kæmpefest, Carsten Niebuhr til Birte Koed som er veteranen over alle Iran-veteraner. "En ældre, lyshåret dame i Teheran står for en noget usædvanlig danmarksrekord. Hun har boet i Iran siden begyndelsen af 1960'erne og er dermed den dansker, der har opholdt sig længst tid i landet. Hun har været med til at opbygge den iranske mejeriindustri, og selv nu, hvor hun er i halvfjerdserne, møder hun stadig på kontoret hver dag." Bogen er udstyret med en tidslinje som giver overblik over den historiske periode eventyrene udspiller sig i.

En læseværdig bog med dragende fortællinger om danske eventyrer i Iran. De flotte og aldrig før publicerede billeder gør bogen spændende og unik. Udover at bogen byder på Irans rige kultur og historie er den også en hyldest til eventyrlysten.

Vil man læse mere om Iran fra danskeres hånd anbefales: Iran - som vi så det. Her har parret Inger Marie og Kristian Gramstrup sammenskrevet oplevelser fra deres ture i Iran.


litteratursiden.dk

d. 28. juni 2017

af

af

Jan Michael Johansen

d. 28. juni 2017

Bogen giver et fascinerende og flot indblik i Iran, fortalt gennem de mange danskere der, siden Carsten Niebuhrs store ekspedition i 1760’erne, er draget dertil for at prøve lykken. Iran har altid fas...


Weekendavisen

d. 21. juli 2017

af

af

Pernille Bramming

d. 21. juli 2017