Bøger / faglitteratur til børn

Danske gamere


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2018

af

af

Boy Olesen

d. 5. okt. 2018

Om danske professionelle gamere fx Johan Sundsten, der har vundet millioner såvel privat som med sit hold. For 10-årige og ældre.

7 gamere bliver portrætteret, hvilke spil de spiller og på hvilke hold - fx Nicolai device Reedtz, der spiller på verdens bedste hold, Astralis. De forskellige typer af spil gennemgås fx Counter Strike - Global offensive, LOL og Dota 2. Der er et kapitel om piger, der gamer. Bogen præciserer vigtigheden af at kunne engelsk. En liste viser, hvor meget et udvalg af danske gamere har tjent i 2017, hvilket strækker sig fra flere hundredetusinder til millioner. Bogen indeholder en række faktabokse der fx besvarer "Hvad er en gamer?" og "Hvad betyder NICK?".

Flot bog med rigtig mange gode fotos af gamere og det miljø de udfolder sig i. Fx ser man hvordan de sidder linet op i en turnering. Layoutet passer godt til bogens indhold, dynamisk og actionpræget. Sproget er tilgængeligt, men det er dog godt at der bagest i bogen er en ordbog med de mest brugte udtryk indenfor gaming.

Bogen kan sammenlignes med E-sport.


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 1 (2019)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 72, nr. 1 (2019)