Bøger / faglitteratur

Danske kriminalsager gennem 100 år. Del 1


Beskrivelse


Beskrivelser af 93 danske kriminalsager fortrinsvis drabssager men også smugling, voldtægt og bedrageri.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 17. juni 2015

Et kort gennemgang af et udvalg af danske kriminalsager igennem de seneste 100 år. Af interesse for alle med interesse for kriminalsager.

I 2 bind gennemgår forfatteren og journalisten Palle Bruus Jensen et udvalg af autentiske danske kriminalsager primært med fokus på drabs- og voldtægtssager, men også om bedrageri, tyveri m.v. Sagerne spænder fra perioden 1917-1998 og er beskrevet kronologisk med hovedvægt fra 1970 og frem. Sagerne er med enkelte undtagelser beskrevet på 4-5 sider. Hver sag afsluttes med hvilken dom den pågældende forbrydelse har ført til.

De fleste af de udvalgte sager er meget voldsomme og bestialske forbrydelser. Vægten er lagt på en kort og præcis beskrivelse af forbrydelsen og ikke så meget opklaringsarbejdet.

Forfatteren har tidligere skrevet om kriminalsager i De døde, de dømte, de frikendteKriminelle Danmark. 1. bind : Sydsjælland & Lolland-FalsterDanske forbrydelser - opklaret. Bind 1 og Kriminelle Danmark. 1. bind og enkelte af sagerne går igen i denne bog. Derudover findes en lang række andre bøger om udvalgte kriminalsager som fx Danske forbrydelser - opklaret. [Bind] 1. Bøgerne adskiller sig ikke væsentligt fra hinandenForfatteren har tidligere skrevet om kriminalsager i De døde, de dømte, de frikendte og Kriminelle Danmark. 1. bind og enkelte af sagerne går igen i denne bog. Derudover findes en lang række andre bøger om udvalgte kriminalsager som fx Danske forbrydelser - opklaret. [Bind] 1. Bøgerne adskiller sig ikke væsentligt fra hinandenForfatteren har tidligere skrevet om kriminalsager i De døde, de dømte, de frikendte og Kriminelle Danmark. 1. bind og enkelte af sagerne går igen i denne bog. Derudover findes en lang række andre bøger om udvalgte kriminalsager som fx Danske forbrydelser - opklaret. [Bind] 1. Bøgerne adskiller sig ikke væsentligt fra hinanden.