Bøger / faglitteratur

Danske unge : gode historier om den danske mangfoldighed


Beskrivelse


Portræt af 22 unge fra 6 forskellige familier med udenlandsk baggrund. Kendetegnende for dem alle er, at de har klaret sig godt i forhold til integration og uddannelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 22. jan. 2019

Portræt af 22 unge fra 6 forskellige familier med udenlandsk baggrund, der alle har klaret integration og uddannelsesforløb særdeles flot. For alle, der følger debatten om, hvordan integrationsprocessen forløber.

Forfatteren har via sit arbejde fået personligt kendskab til 6 familier, hvis 22 børn har klaret sig fortrinligt i det danske uddannelsesforløb og alle har et positivt syn på Danmark og mulighederne her. I et indledende afsnit refereres der til en række undersøgelser, der viser, at integrationen for flertallets vedkommende er gået fortrinligt. Forfatterens budskab er, gennem de personlige portrætter, at tilbagevise påstanden om, at det går dårligt med integrationen. De 22 portrætter er ledsaget af farvefotos af de navngivne unge, der alle er i gang med eller har afsluttet en lang videregående uddannelse. Iblandet portrætterne findes faktabokse med bl.a. citater, undersøgelsesresultater, artikeluddrag, der understøtter budskabet.

Forfatteren påpeger, at det ikke er en debatbog, men en bog, der blot fortæller den gode historie. Men det bliver alligevel et indlæg i den aktuelle debat, hvor det som oftest er de dårlige historier om parallelsamfund, lukkede miljøer og bandekriminalitet, der hersker. Bør læses af politikere, beslutningstagere og alle andre, der hermed får et nuanceret billede af integrationens tilstand. En bog, man bliver glad af at læse.

Om samme emne kan nævnes I Danmark er jeg født -Ærkedansker perkerdansker og Ærkedansker perkerdanskerOm samme emne kan nævnes I Danmark er jeg født - og .