Bøger / faglitteratur / bibliografier

Danske værker


Beskrivelse


Samling af både lettere og svære tekster af den franske filosof Paul Ricœur (1913-2005) suppleret med en lille håndfuld interviews.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2017

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 2. juni 2017

Fænomenologen og hermeneutikeren Paul Ricoeur (1913-2005) anses i brede filosofiske kredse for at være en af det 20. århundredes største tænkere. I denne bog præsenteres hans tanker via artikler, essays og interviews, samlet fra tidligere udgivelser. For filosofisk interesserede og studerende på en række humanistiske uddannelser.

Étbindsværk med samtlige artikler Paul Ricoeur har haft publiceret i danske tidsskrifter og artikelsamlinger siden 1960'erne, plus et par nyoversatte essays og en række interviews fra aviser og fagtidsskrifter. Teksterne er ordnet tematisk i 7 kapitler. Bogen er samlet og forsynet med et forord af Peter Kemp, teolog og professor i filosofi, der i 50 år har beskæftiget sig indgående med Ricoeur.

En udgivelse der samler en række ellers svært opdrivelige tekster på ét sted og det vil glæde mange filosofisk interesserede, da Ricoeurs indflydelse, som fortolker på en lang række fænomener og diskurser, er enorm og vidtrækkende. Bogen er samlet tematisk, ikke kronologisk, og det giver stor mening. På den måde giver nogle af de lettere tekster og interviews, balance til de sværeste tekster, som vitterligt kan være kryptiske. En fremragende udgivelse der fortjener anerkendelse.

En hermeneutisk brobygger har uddrag fra Ricoeurs boglige værker. Hovedværkerne "Soi-même comme un autre" og "Temps et récit" er ikke oversat til dansk.


Kristeligt dagblad

d. 11. aug. 2017

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 11. aug. 2017


Weekendavisen

d. 4. aug. 2017

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 4. aug. 2017


Præsteforeningens blad

Årg. 107, nr. 39 (2017)

af

af

Jakob Brønnum

Årg. 107, nr. 39 (2017)